Hoe een mooie inrichting ook relaxt kan zijn

Mooi speelt altijd een rol bij interieur. Toch is mooi alleen niet genoeg. Een huis is een plek om in te leven en geen etalage. Daarom is het belangrijk om steeds de juiste combinatie tussen functioneel en mooi te vinden.

Binnen je interieur heb je waarschijnlijk een aantal voorwaarden. Voorwaarden waardoor jij je prettig voelt en je huis een thuis kan zijn. Die voorwaarden kunnen per persoon heel verschillend zijn. Toch zijn er altijd een aantal basisovereenkomsten.

Basiselementen

Binnen je woonkamer zijn er een aantal basiselementen. Daaronder vallen onder meer de zitmeubelen zoals banken maar ook losse fauteuils alsook de stoelen voor aan de eettafel of krukken voor aan een keukenbar. Naast zitmeubelen heb je één of meerdere tafels als basis nodig. Dit kunnen ook andere objecten zijn die als tafel kunnen dienen. Denk aan een hoocker met een groot dienblad bijvoorbeeld. Of het dan gaat om een grote eetkamertafel of meerdere kleine tafeltjes als salontafel maakt dus niet uit. De tafels zorgen voor rust. Om aan te eten, te lezen maar ook als je gezellig koffie wil drinken of even wat spullen neer wil zetten. En als laatste essentiële onderdeel de lampen. Hierbij wordt over het algemeen een verdeling gemaakt tussen wat feller functioneel licht en sfeerverlichting.

Of kasten binnen je woonkamer horen, daar kun je over discussiëren. In de meeste woonkamers zijn ze, in welke vorm dan ook, wel aanwezig. Hetzelfde geldt voor tapijten, raambekleding, planten, vazen, kussentjes en ga zo maar door.

Van een huis een thuis maken

Een thuis maken is iets anders dan een mooie inrichting hebben. Voor een thuis zijn elementen nodig die jou een goed gevoel geven. Die laten zien of voelen dat het jouw plekje is en niet zomaar een huis. Maar naast die elementen zoals foto’s of herinneringen is het ook belangrijk dat je basiselementen in huis hebt die je tot rust kunnen laten komen. En natuurlijk is het heel fijn om mooie stoelen te hebben maar veel belangrijker is het dat die mooie stoelen ook lekker zitten. Een tafel mag vooral heel mooi zijn maar bij een stoel of bank is het essentieel dat je er tot rust kunt komen en niet dat je na een avond thuis in je stoel zitten pijn in je rug hebt. Dat klinkt heel eenvoudig en dat is het natuurlijk ook.

Relaxen @ home

Waren de relaxstoelen vroeger saai, zijn er tegenwoordig prachtige exemplaren. Door te kiezen voor stoelen waarin je de stand van de stoel aan kunt passen, kun je na een werkdag beter tot rust komen en weer opladen. Moet je veel staan, dan krijgen je benen de kans te ontspannen. Daarbij hoef je bij zo’n lekkere stoel niet telkens te schuiven maar kun je eenvoudig draaien. Ga je een stapje verder dan kun je natuurlijk ook direct kiezen voor een stoel met massage.

Opstaan…

Heb je rugklachten of wordt je gewoon iets ouder, dan is opstaan uit een stoel niet altijd meer zo eenvoudig. Bij het opstaan kun je pijn voelen. Door te kiezen voor een sta op stoel heb je hier geen last meer van. Deze stoelen ondersteunen je bij het opstaan waardoor je je lichaam ontlast. De stoelen zijn overigens net zo trendy als de andere stoelen waardoor je qua interieur niet hoeft in te leveren. Met andere woorden, zo creëer je een relaxt huis waar je zowel je zintuigen kunt prikkelen met mooie materialen en je lichaam en geeft tegelijk tot rust kunt laten komen.