Hoe haal je het vakantiegevoel blijvend in huis

Al met al was het toch een heerlijke zomer waarbij de zon het heeft gewonnen van de regen. De onvergetelijke vakantie in eigen land heeft je veel ontspanning en blijvende herinneringen gebracht. Dit jaar was de bestemming de Zeeuwse kust. In een romantische bed & breakfast heb je samen met je partner een heerlijke tijd doorgebracht. Je hebt er alles voor over om dezelfde sfeer ook in je huidige woonhuis terug te brengen.

Wat je vooral aansprak tijdens de vakantie in de bed & breakfast is de naadloze overgang van binnen naar buiten. Door de tuin meer te betrekken bij het woonhuis kun je je leefruimte voor een beperkt budget toch mooi vergroten. Daarvoor zijn meerdere opties die je samen met je partner wilt bespreken.

Terrasoverkapping

Wanneer je samen gezellig bij de knetterende open haard zit komt het gesprek op een terrasoverkapping als verlenging van de huiskamer. Omdat het huidige huis aan de achterkant al een schuifpui heeft is dit een goede mogelijkheid om meer leefruimte te creëren. Je bekijkt online de verschillende opties, kleuren en varianten en tegen welke kosten het verkrijgbaar is. Ook qua afmetingen is er veel mogelijk. Jullie willen sowieso een all weather loungeset kopen die er in moet passen.

Vergunning

Al brainstormend vragen jullie je af of er voor de geplande uitbreiding ook een bouwvergunning nodig is. Als dat zo is, zal dat weer extra kosten met zich meebrengen. In het verleden hebben je ouders een serre aan hun huis gebouwd. Je weet dat er in die tijd wel een aparte bouwvergunning nodig was. Dat heeft toen heel wat voeten in de aarde gehad. Je ouders wonen echter in een andere gemeente en door de jaren heen zullen zullen de regels en wetgeving wel veranderd zijn. Na enig zoekwerk op de website van je eigen gemeente vind je de regels en voorwaarden waaraan een uitbouw of terrasoverkapping moet voldoen. Gelukkig gelden in jouw gemeente soepele richtlijnen. Je kunt zonder vergunning al een hele mooi terrasoverkapping aan je huis laten plaatsen.

Plan van aanpak

Nu jullie geen ingewikkelde formulieren hoeven in te vullen voor een vergunningsaanvraag groeit het enthousiasme om de gewenste uitbreiding te gaan realiseren. Daarvoor maken jullie samen een plan van aanpak waarbij er een duidelijke rolverdeling is. Jij bent meer van bouwen en techniek terwijl je partner meer van de inrichting is. Die koopt onmiddellijk een aantal woontijdschriften een groot prikbord, stiften, lijm en een schaar. Daarmee kan ze zich flink uitleven om een mooi moodboard samen te stellen. Jij verdiept je in de materialen en afmetingen van de terrasoverkapping. In gezamenlijk overleg besluit je dat er ook  4 Seasons Outdoor tuinmeubelen moeten komen, zodat je deze in de herfst en winter ook buiten neer kunt zetten. Een tuinhaard of vuurkorven kunnen dan natuurlijk niet ontbreken en worden ook op het moodboard geplakt. Omdat jullie al een open haard hebben en een extra rookkanaal technisch moeilijk te maken is valt deze optie af binnen de terrasoverkapping. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zoals moderne elektrisch bedienbare terrasverwarmingen. Alles bij elkaar genomen belooft het een sfeervol geheel te worden. De romantisch winter kan wat jullie betreft niet snel genoeg beginnen.