Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe houd je je huis koel

Allereerst je hoofd. Dat is het allerbelangrijkste. Oh, wacht, tegen de zon, bedoel je? Aha! Dat is een ander verhaal. Lees dan ook vooral even verder!

Natuurlijk kun je een aantal oplossingen wel zelf bedenken. Zo zet je af en toe een raam of deur open op je woning te luchten wanneer de zon op haar hoogst staat. En uiteraard zet je de verwarming uit. Pak er een ventilator bij. En om jezelf koel te houden pak je af en toe een verfrissend drankje met flink wat ijsklonten!

Maar goed, daar is je binnenklimaat niet mee geholpen. Om zeker te zijn van een aangename temperatuur in huis, kies je voor professionele zonwering. Deze is in verschillende soorten verkrijgbaar. De belangrijkste daarvan worden hieronder in het kort behandeld. Zo heb je in ieder geval een redelijk beeld van de vele mogelijkheden!

Buitenzonwering

Het nut van buitenzonwering is, zoals je waarschijnlijk al had geraden, zonlicht opvangen voordat het je woonkamer – of welk ander vertrek in huis ook maar – bereikt. Tegelijk zorgt het tegenhouden van dit licht ook weer direct voor schaduw! De mate van lichtopvang en verduistering is afhankelijk van het type dat je kiest.

Zo zijn markiezen vooral erg stijlvol en vangen de felste stralen op. Maar pergola’s zorgen weer voor een ruimte tegen je woning aan waar je gezellig onder kunt gaan zitten en rolluiken verduisteren de binnenkant van je huis volledig! Dat is erg handig voor mensen die niet kunnen slapen zodra er ook maar een streepje licht binnen valt – en die kennen/zijn we allemaal! Bovendien krijgen pottenkijkers zo geen kans.

Binnenzonwering

Binnenzonwering heeft gek genoeg dezelfde functie als buitenzonwering. Het grote verschil is dat de hieronder besproken variant aan de binnenkant van je woning wordt aangebracht. Vandaar de naam. Snap je?

Ook hier is de mate van verduistering puur afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. Dankzij shutters, plissé rolgordijnen en jaloezieën kun je spelen met licht, terwijl rolgordijnen licht én hitte buiten laten.

Terras

Maar goed, waarom zou je ook binnen willen zitten wanneer je met dat mooie weer ook naar buiten kunt? Alleen wil je ook dan niet levend gebakken worden. Daarom doe je er verstandig aan om een houten terrasoverkapping te laten installeren! Dit kan zowel midden in je tuin als tegen je woning aan; voor iedere situatie is het juiste model beschikbaar. Zodra de zon iets te veel haar best doet of regen met bakken uit de hemel komt vallen, heb jij voldoende ruimte om je terug te trekken!