Hoe houd jij het overzicht in je kledingkast?

Ben jij zo iemand waarbij alle kleding netjes gesorteerd in de kast terug te vinden is? Sorteer je al je kleding op kleur, of op soort? Heb je een plek om kleding die niet bij het seizoen past weg te leggen of hangen, of hangen de zomeroutfits heel het jaar tussen de dikke, gebreide truien? Hoe houd jij het overzicht in je kledingkast?

Alles netjes op zijn plek

Het is bijna jaloersmakend om een perfect ingerichte garderobekast open te trekken. Alle kleding hangt of ligt er keurig gesorteerd in. Er is een systeem, of dat nu op kleur, soort kledingstuk of seizoen is, zodat alles wat je zoekt gemakkelijk gevonden kan worden.

Er zijn heel wat mensen die er een dergelijke kast op na weten te houden. Het vereist wat discipline, alles dat uit de was komt moet met zorg op de juiste plek worden opgeborgen om het systeem werkend te houden, maar dan heb je ook wat. Een lekkere opgeruimde kledingkast geeft rust, laat je beter zien welke kleding je allemaal in huis hebt, en zorgt ervoor dat je ’s morgens veel sneller klaar bent bij het uitzoeken van je outfit.

Ook al zien heel veel mensen een dergelijke nette kast als ideaal, er zijn er toch maar relatief weinig die het ook in hun eigen huishouden voor elkaar krijgen. De reden? We zijn er misschien niet gedisciplineerd genoeg voor. Of we hebben er gewoon niet de juiste kast of genoeg ruimte voor. Want met een kast waar je je kleding niet goed in kan opbergen, gaat zelfs het beste systeem je niet helpen.

De ideale garderobekast

De perfecte kledingkast is er eentje die precies bij jou past. Heb je veel kleding die het best uitgehangen kan worden? Dan wil je een kast waar extra veel ruimte is voor hangers. Ben je juist meer van de basics en stapel je deze liever? Dan kun je het hanggedeelte een stuk kleiner houden of zelfs achterwege laten, om zo extra ruimte te maken voor alle stapeltjes.

Om een kast perfect bij jouw wensen aan te laten sluiten en om deze optimaal gebruik te laten maken van de beschikbare ruimte, is een garderobekast op maat ideaal. Geen slaapkamer heeft dezelfde afmetingen, waardoor er al snel loze hoeken ontstaan als er gebruik wordt gemaakt van meubels met standaardmaten. Door een kast te kiezen die precies de juiste afmetingen heeft voor jouw kamer, benut je je ruimte ideaal. Laat hem vervolgens samenstellen aan de hand van wat jij nodig hebt als het gaat om hangende of juist liggende kleding, en je bent al een stuk dichterbij de perfect georganiseerde kledingkast.