Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe je de juiste bank uitkiest voor jouw woonkamer

Toe aan een nieuwe bank of heb je überhaupt een eerste bank nodig? Een nieuwe bank uitzoeken kan best als een zware last worden bevonden. Over het algemeen zijn banken niet goedkoop, dus zo’n keuze maak je niet zomaar. Daarnaast maken de meeste mensen dagelijks gebruik van de bank, dus hij moet ook nog eens comfortabel zijn. Welke bank past in jouw woonruimte en welke bank past bij de woonsituatie? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste bank, die ook nog eens voldoet aan jouw wensen.

Bepaal wat je niet bevalt aan je huidige bank

Deze tip gaat natuurlijk alleen op als je al een bank hebt en niet als je voor het eerst een bank koopt. Wanneer je iets nieuws zoekt, is de kans groot dat het oude product je niet meer bevalt. Probeer voor jezelf te achterhalen waarom de huidige bank je niet meer bevalt: is het de kleur, is de bank te hard of te zacht, is het zitgedeelte te kort, is de bank te klein? Wanneer je duidelijk hebt wat je niet prettig vindt, weet je meteen een beetje meer wat je eigenlijk juist wél zoekt.

Doe inspiratie op

Voordat je een bank aanschaft, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Je kan inspiratie opdoen in winkels van merken zelf, zoals in het Rolf Benz experience center, of in meubelwinkels waar meerdere merken aanwezig zijn. In experience centers van één merk hebben de artikelen dezelfde kwaliteit, wat het kiezen wellicht makkelijker kan maken. Het voordeel van een woonwinkel is juist dat er meerdere merken met verschillende prijskaartjes aanwezig zijn.

Je kan natuurlijk ook gewoon inspiratie opdoen vanachter je telefoon of laptop. Google verschillende interieurstijlen, maak een bord aan op Pinterest en voeg hier de afbeeldingen aan toe die jou bevallen of schaf interieurmagazines aan en maak een fysiek moodboard.

Kies het juiste model bank

Heb jij een grote, open ruimte? Dan kan je deze ruimte mooi opbreken met een hoekbank of een U-vorm bank. Hierdoor creëer je een soort optische afscheiding tussen bijvoorbeeld de eettafel en woonkamer. Daarnaast is een hoekbank geen overbodige luxe voor de mensen die ’s avonds graag onderuithangen en hun serie of een film kijken.

Is jouw woonkamer niet zo heel ruim? Kies dan voor een rechte bank en eventueel een losse fauteuil. De fauteuil kan je verplaatsen, zodat je extra ruimte kan creëren op een bepaalde plek als het nodig is. Lig jij toch graag met je voeten omhoog? Dan zou een losse hocker ook een optie kunnen zijn. Vaak kan je in een hocker ook nog het één en ander opbergen, zoals bijvoorbeeld plaids, sierkussens of kinderspeelgoed. Dat is nog eens handig!

Laat je adviseren

Kom je er echt niet uit of vind je het helemaal niet leuk om met interieur bezig te zijn? Laat je dan adviseren door experts in woonwinkels of werk samen met een interieurstylist om jouw woonkamer in te richten.