Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

woonkamer

Hoe kies ik de juiste decoratie voor in de woonkamer?

De woonkamer: het is de kamer waar we een groot deel van onze tijd spenderen. We spelen er met de kids, maar kijken er ook Netflix met een kleedje. Omdat het een ruimte is waar we veel tijd in doorbrengen, willen we natuurlijk ook dat het er leuk en gezellig uit ziet. Is jouw woonkamer al gezellig, maar kan dit nog net een beetje gezelliger? Met woonaccessoires kun je het interieur een hele andere look geven. 

Kies een kleurenpalet

Ben jij ook zo’n fan van woonprogramma’s? Dan weet je vast als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste kleuren te kiezen. Bij het inrichten van de woonkamer heb je waarschijnlijk rekening gehouden met een kleurenpalet. Heb je dit niet gedaan? Dan kun je deze het beste nu gaan bepalen. Het maken van een kleurenpalet is eigenlijk heel makkelijk. Je hoeft er geen grote veranderingen voor aan te brengen. Kijk eens naar de kleuren in het interieur. Zijn dit veel felle tinten of juist natuurlijke kleuren? Je kunt ervoor kiezen om het kleurenpalet in te vullen met de tinten die je al gebruikt in huis, maar het kan ook leuk zijn om hier een aantal nieuwe kleuren aan toe te voegen. 

Modern of klassiek?

Nu je een kleurenpalet hebt gekozen, ben je er nog niet. Voordat je naar de winkel rent om woonaccessoires te gaan kopen, is het handig om de stijl van jouw interieur te bepalen. Heb je een moderne inrichting? Dan kun je ervoor kiezen om moderne accessoires te kopen. Op deze manier houd je het interieur strak en rustig. Maar het kan ook mooi zijn om een andere stijl te combineren bij het moderne interieur. Denk hierbij aan vintage accessoires of klassieke beeldjes. 

Weet je niet zo goed welke interieurstijl je hebt? Als je van alles wat in je woonkamer hebt staan, maakt het eigenlijk niet heel veel uit wat voor woonaccessoires je kiest. Let er alleen wel op dat je niet te veel dingetjes en datjes neerzet, dit kan namelijk rommelig ogen. 

Groepjes maken

Het leukste deel kan beginnen: woonaccessoires kopen! Na het aanschaffen van een aantal accessoires begint het echte werk. Waar zet je dat ene leuke vaasje nu neer? En hoe combineer ik deze met mijn andere accessoires? Je wilt natuurlijk niet dat het interieur er te gestyled uit komt te zien. We hebben een handige tip voor je: maak groepjes. Plaats verschillende leuke woonaccessoires bij elkaar. Denk hierbij aan bloemen en vaasjes, maar ook aan foto’s en kunst. Doordat je verschillende spullen met elkaar combineert, creëer je een geheel. Hang een aantal lijsten met verschillende maten bij elkaar op of zet een grote vaas bij een kleine variant. Je zult zien dat je woonkamer binnen no-time een andere uitstraling krijgt.