Hoe kies je het juiste bed? Voorkom een miskoop met deze tips

1/3e deel van ons leven brengen we slapend door in bed. Voor een goede en gezonde nachtrust is het belangrijk dat je een goed bed en bijpassend matras hebt. Het bed en de matras moeten aansluiten op jouw behoeften. Is dit niet zo, dan kan dit zorgen voor een slechte slaapkwaliteit. Dit beïnvloedt niet alleen je nachtrust, maar ook je dagelijkse leven. Je zult je moe en uitgeput gaan voelen. Om een goed bed en matras te vinden is het belangrijk dat je de onderstaande tips volgt.

Wat is je slaappositie?

Slaap je op je rug, zij of buik? Je slaappositie is cruciaal in het bepalen van de stevigheid van de matras. Tevens is je slaappositie ook belangrijk voor het bepalen van je kussen. Je kunt dus ook direct controleren of je wel een kussen hebt die past bij je slaappositie.

Welk type bed zoek je?

Dit is afhankelijk van je smaak en je behoeftes. Lees je of kijk je graag televisie in bed? Dan kun je denken aan een verstelbaar bed. Wil je graag een chique uitstraling in je slaapkamer, dan kun je een keuze maken uit een aanbod aan luxe bedden.

Hoe stevig moet je matras zijn?

Niet alleen je slaappositie bepaald de stevigheid van je matras, ook je lichaamsgewicht speelt hierin een belangrijke rol. Houd er overigens rekening mee dat je mogelijke partner een ander gewicht en een andere slaappositie heeft. Als dit ver uit elkaar ligt, vraag dan om advies aan een expert betreft de juiste stevigheid.

Voor wie is het bed?

Hierbij kun je denken aan je leeftijd en je slaapbehoeftes. Als je op leeftijd bent, dan is het aan te raden om een bed te nemen dat hoog is. Zo kun je namelijk gemakkelijker uit bed komen. Slaap je beter wanneer je veel ruimte hebt? Dan kun je, als je geen partner hebt, een twijfelaar nemen. Heb je wel een partner? Kies dan een tweepersoonsbed met ruimere afmetingen.

Kies een goed topmatras

De topmatras zorgt voor een goede bescherming van het matras. Als je in bed ligt is je lichaam in direct contact met de topmatras. Het is dus erg belangrijk om een topmatras uit te kiezen dat bij je past.

Heb je allergieën of astma?

Heb je last van eczeem, astma, hooikoorts of andere allergieën? Kies dan voor materialen die allergievriendelijk zijn.

Voor welke materialen kies je?

Alle materialen voor matrassen hebben een andere functie. Sommige matrassen hebben bijvoorbeeld een ademende werking. Hierdoor wordt de warmte van je lichaam verplaatst tijdens het slapen. Heb je het bijvoorbeeld snel warm of juist snel koud? Kijk dan goed naar de materialen die je kiest.

Koop bij een specialist

Ga naar een beddenspecialist om advies op maat te krijgen. Zoals je al gelezen hebt besteden we veel tijd in ons bed en daarom is het belangrijk dat je een bed hebt dat perfect aansluit bij je wensen en behoeften. Ga vooral naar een specialist als je een luxe bed gaat kopen. Als je veel geld besteed aan een bed, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat het bed goed is. Er zijn veel beddenspecialisten die gericht zijn op specifieke merken, zoals een Schramm bedden dealer of een Somnus bedden dealer. Hier kun je advies inwinnen gericht op luxe beddenmerken.

Doe je voordeel met deze tips en koop een bed dat perfect bij je past!