Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe kies je het juiste vloerkleed voor jouw interieur?

Afgelopen jaren leek het bijna not done te zijn om een vloerkleed in je huis te hebben. Het was oudbollig, saai, stoffig.. Waarom zou je een vloerkleed in je huis willen?! Gelukkig is daar echt verandering in gekomen en ligt erin bijna elke woning wel een vloerkleed. Ben jij late to the party en heb je nog geen vloerkleed? Geen probleem, want wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee wordt het shoppen van je nieuwe vloerkleed kinderspel!

Laagpolig, hoogpolig, met een print of egaal?

Als we dan gelijk maar met de deur in huis vallen: wat voor type vloerkleed wil je. Ga je voor een printje (tof om een contrast toe te voegen) of wil je het graag rustig houden met een egaal vloerkleed? Vooral in een vintage en botanisch interieur is een vloerkleed met print heel tof. Heb je al best wat kleur in je woning en wil je bepaalde meubels of ruimtes met elkaar verbinden? Dan is een egaal vloerkleed een goede optie. En als je daar inmiddels uit bent, wil je dan een hoogpolig of laagpolig vloerkleed? Makkelijk gezegd: laagpolige vloerkleden zijn de ‘platte’ variant, hoogpolige vloerkleden zijn een stuk knusser en echt lekker zacht.

Tip van de redactie: heb je een hond of een kat als huisdier? Ga dan altijd voor een laagpolig vloerkleed. De nagels van je trouwe viervoeter kan dan weinig tot geen schade opleveren voor je vloerkleed. Veel mensen denken dat een vloerkleed en huisdieren echt niét samengaat, maar dat is echt een fabeltje. Voor een laagpolig vloerkleed tenminste. Bij een hoogpolig vloerkleed kunnen de nagels van je huisdier namelijk wel blijven hangen. Als de nagels blijven hangen, kunnen ze heel wat plukken haren meenemen en heeft je vloerkleed binnen no time kale plekken. En dat is niet iets wat je wil, toch?

Zo kies je de juiste grootte

De grootte van je nieuwe vloerkleed is erg belangrijk. In vrijwel alle gevallen geldt: kies een vloerkleed dat groter is dan je eigenlijk in gedachte had. We zijn vaak bang dat het ‘te groot’ is. Maar als je je bank, je stoel en je salontafel op je vloerkleed zet, valt er al een groot deel van je vloerkleed weg. Als je een te klein vloerkleed koopt, blijven er best wat delen van je woonkamer of slaapkamer ‘leeg’. En dat doet niet bepaald wonderen voor je interieur. Stap uit je comfort zone, trek de stoute schoenen aan en ga voor dat grote vloerkleed. Soms is het ook goed om naar een woonwinkel te gaan of even op Pinterest te kijken voor wat interieur inspiratie. Zo zie je dat een kleurrijk vloerkleed soms voor meer balans zorgt dan een saai, grijs vloerkleed.

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: