Hoe kun je goedkoop je trap mooier maken? 

Trappen zijn een prominent structureel middelpunt van het huis, dus de manier waarop ze eruitzien is belangrijk. Een sjofele of ouderwetse trap maakt een slechte eerste indruk op bezoekers en kan zelfs de waarde van het pand verlagen. Afgezien van het uiterlijk, zijn veel oudere trappen absoluut onveilig, omdat ze zijn ontworpen en gebouwd toen bouwvoorschriften minder streng waren dan die van vandaag. Je doet er dan goed aan om trapmaantjes aan te brengen. Zo maak je je trap veiliger en ook nog eens mooier. Wil je de trap helemaal een nieuwe look geven zonder veel uit te geven? Gebruik de volgende tips!

Open

Overweeg om de kast onder de trap weg te doen voor een moderner open gevoel. Met een beetje fantasie is het misschien mogelijk om van de ruimte een handige studeerplek, zithoek, minibibliotheek of kast te maken; de keuze is aan jou. Natuurlijk heb je meer speelruimte als de trap zich toevallig in de woon- of eetkamer bevindt, in plaats van in de gang. Als opbergen een probleem is, kan het plaatsen van een ladekast, kast of klein dressoir een slimme manier zijn om rommel te minimaliseren en toch een eigentijdse open stijl te behouden. Afhankelijk van de indeling van je woning, waar een trap aan een buitenmuur grenst, heb je misschien de mogelijkheid om door te breken en een extra raam te creëren, waardoor er extra natuurlijk licht binnenvalt.

Tapijt

Nieuw tapijt kan wonderen doen voor een vermoeide trap en is meestal de enige realistische optie voor huiseigenaren van wie de trap is gemaakt van multiplex, MDF of beton. Omdat er een enorm scala aan kleuren en dessins is om uit te kiezen, kun je tapijt gebruiken om een ​​opvallend statement te maken. Als je trap in goede staat verkeert, kun je een loper in het midden leggen en de zichtbare delen van het loopvlak aan weerszijden vernissen of schilderen. Een goedkope vloerbedekking zal altijd een valse besparing blijken te zijn in drukbezochte delen van het huis. Investeer in een duurzaam tapijt, idealiter in een verhouding van 80% wol tot 20% nylon, en controleer of het geschikt is voor gebruik op trappen. Kies een dikke ondertapijt van goede kwaliteit en leg het tapijt zo neer dat de richting van de pool de trap afloopt.

Verf

Verf kan een prachtige transformatie teweegbrengen en je in staat stellen je trap te personaliseren. Je zou kunnen besluiten om alleen de spindels en nieuwe palen te schilderen of de hele trapleuning te versieren als je een artistiek type bent. Hoe dan ook, je trap krijgt een tweede leven. Om een ​​duurzame en professioneel ogende afwerking te garanderen, moet je eerst de tijd nemen om alle oppervlakken grondig te schuren om bestaande vernis of verf te verwijderen. Veeg alles schoon met een vochtige doek en gebruik vervolgens een vlekwerende primer om eventuele knoesten in het hout af te dichten. Als de trapleuning helemaal droog is, breng je minimaal twee lagen verf van goede kwaliteit aan. Er zijn verschillende soorten afwerkingen beschikbaar, waarbij vooral halfglans populair is. Je kunt natuurlijk ook nog de treden een andere kleur geven.