Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe kun je vallen thuis voorkomen? 

Naarmate we ouder worden, kunnen bepaalde medische aandoeningen, medicijnen en veranderingen in ons lichaam ertoe leiden dat we het risico lopen te vallen. Oudere mensen hebben meer kans om te vallen, zowel thuis als buitenshuis. Daarom lees je in de P2000 Barneveld meldingen regelmatig over gevallen ouderen. Volgens experts zal ongeveer een op de drie 65-plussers minstens één keer per jaar vallen. Daarom is het belangrijk om al het mogelijke te doen om het risico op vallen te verkleinen. Met dit in gedachten delen we de beste manieren om vallen thuis te voorkomen.

Gebruik ondersteunende technologie

Naarmate de bevolking ouder wordt, blijft de technologie zich ontwikkelen. Tegenwoordig zijn er tal van handige apparaten die ouderen veilig en onafhankelijk kunnen houden. Veel van deze ondersteunende technologie kan helpen om vallen thuis te voorkomen. Haasten door het huis is een van de grootste oorzaken van vallen; je let minder snel op waar je heen gaat als je haast hebt. Denk aan situaties waarin je je misschien moet haasten: als er iemand op de deur klopt, of als er bijvoorbeeld een pan overkookt op het fornuis. Tegenwoordig kun je een camera aan je voordeur bevestigen, waarbij de beelden doorkomen naar je mobiele apparaat. Zo hoef je je niet te haasten!

Beoordeel je huis

Als het gaat om het voorkomen van vallen thuis, is de volgende stap om je omgeving te beoordelen. De belangrijkste redenen voor vallen thuis zijn evenwichtsproblemen, spierzwakte en sensorische problemen. Beoordeel je huis kamer voor kamer en let op gebieden en items die ervoor kunnen zorgen dat je om een ​​van deze redenen valt. Dit kunnen losse vloerkleden of tapijten zijn, slecht verlichte ruimtes of items waar je naar moet reiken. Al deze dingen zijn regelmatig de oorzaak van vallende ouderen die verwondingen oplopen waarover je leest in P2000 Rotterdam.

Krijg hulp bij mobiliteit

Als je worstelt met je evenwicht en algemene mobiliteit in je huis, maar je wilt niet verhuizen, wanhoop dan niet. Er zijn tal van producten die je kunnen helpen veilig te leven en vallen thuis te voorkomen. Voor veel oudere mensen is het grootste obstakel de trap. Of je nu evenwichtsproblemen hebt of gewoon buiten adem raakt, het gebruik van de trap kan gevaarlijk zijn. Iedereen zou leuningen of leuningen aan beide zijden van de trap moeten hebben. Zorg ervoor dat deze stevig op ellebooghoogte zijn geïnstalleerd – en zorg ervoor dat je ze elke keer dat je de trap gebruikt vasthoudt.

Verwijder gevaren

Je hebt je woningtaxatie afgerond. Nu is het tijd om alle gevaren rond je huis te verwijderen. In de meeste gevallen vereist dit slechts een paar eenvoudige wijzigingen die gemakkelijk en goedkoop te maken zijn. Door deze gevaren weg te nemen, verklein je automatisch het risico om thuis te vallen, waardoor je veilig en onafhankelijk blijft. Zo kom je hopelijk nooit terecht in de P2000 Harderwijk meldingen! Onthoud echter dat als je moeite hebt om je veilig door je huis te verplaatsen, het misschien tijd is om te verhuizen.