Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe maak je een houten palletbank?

Laten we samen eens kijken naar enkele originele en interessante ideeën over hoe je een doe-het-zelfbank kunt maken, met goedkope of gemakkelijk te verkrijgen materialen zonder kosten.

De buitenbank is een van de eenvoudigste doe-het-zelf-ideeën om te maken, zelfs voor degenen die nog beginners zijn; in dit artikel zullen we zien welke gereedschappen nodig zijn en hoe we verder kunnen gaan met het bouwen van doe-het-zelf banken.

De benodigde hulpmiddelen

Het ontwerpen van een doe-het-zelf bank vereist geen speciale vaardigheden, het ontwerpen ervan is uiterst eenvoudig en bijgevolg is de realisatie ervan ook niet erg ingewikkeld. Toch is er nog steeds een reeks basisuitrustingen nodig, van het klassieke doe-het-zelf-handgereedschap tot boormachines, zoals boormachines en snijgereedschappen, schroevendraaiers, enzovoort. Het gebruik van deze tools is uiteraard ook afhankelijk van het type project dat moet worden uitgevoerd.

Om maar een voorbeeld te geven: Als alleen grote geperforeerde stenen en houten planken worden gebruikt om de tuinbank te bouwen dan is het in dit geval voldoende om de poten en steunen voor de rugleuning te monteren door de geperforeerde stenen aan elkaar te maken door middel van cement en vervolgens de op de juiste manier gezaagde houten planken in de vierkante gaten van de stenen te steken, waardoor dan de rugleuning en de zitting ontstaan.

Kies je er daarentegen voor om houten banken te maken, dan is het gebruik van een boormachine en wellicht een goede schroevendraaier onontbeerlijk; ongeacht het type project dat je wilt uitvoeren, is het echter ook belangrijk om een ​​zaag of elektrische zaag te hebben, bij voorkeur een decoupeerzaag met verwisselbare bladen, om zowel hout als metaal te kunnen zagen.

Naast het gereedschap zijn natuurlijk ook de materialen nodig en die maken economisch zeker het verschil. Hieronder zullen we enkele originele ideeën en ideeën onderzoeken die nuttig zullen zijn voor het maken van doe -het-zelf tuinbanken, maar eerst zullen we het hebben over de meest geschikte materialen voor dit doel.

Materialen en kosten

De pandemie leidde tussen 2020 en 2021 tot een productiestop in veel sectoren, waaronder de bouw, waardoor de kosten van bouwmaterialen, voornamelijk staal en hout, aanzienlijk stegen. Bovendien, hoewel de productie onlangs is hervat, speculeren veel van de bedrijven en daarom is de prijs van hout nog steeds vrij hoog; Dit betekent dat de huidige prijs van hout in het algemeen 30% tot 60% meer fluctueert dan vóór de pandemie, en aangezien de kosten verder variëren afhankelijk van de houtsoort, de gekochte hoeveelheid en de detailhandelaar, is het niet mogelijk om een ​​exacte schatting te maken van hoeveel het maken van een massief houten bank kost.

Vanuit doe-het-zelf-standpunt en vanuit strikt economisch oogpunt is recycling daarom de beste oplossing. In plaats van bijvoorbeeld planken van constructiehout te kopen, kun je kiezen voor pallets of grote houten haspels voor industriële elektrische kabels, om zo veel mogelijk te besparen. In feite hebben deze materialen veel lagere kosten dan constructiehout, en in sommige gevallen is het mogelijk om ze direct en gratis te verkrijgen, bijvoorbeeld als je de juiste mensen kent of toegang heeft tot de magazijnen van een winkelcentrum of een fabriek, maar je kunt ze ook op Facebook, Marktplaats en andere digitale marktplaatsen tegenkomen.

Oude meubels mogen ook niet worden onderschat, vooral tafels, stoelen, bureaus, commodes en bedframes, maar in dit geval moet je letten op het materiaal waarvan ze zijn gemaakt; Die van bijvoorbeeld spaanplaat en ook die van massief hout, maar van niet-waterbestendige varianten, moeten volledig worden uitgesloten. Wat de steunen van de bank betreft, deze kunnen echter altijd van hout of met andere bouwmaterialen zijn. IJzer en aluminium behoren hier zeker toe, maar ze kunnen alleen in aanmerking worden genomen door de meest ervaren en best uitgeruste hobbyisten, aangezien hun verwerking complex is en het gebruik van apparatuur vereist die moeilijk te gebruiken is voor een beginner, zoals bijvoorbeeld een lasapparaat. Materialen zoals baksteen en beton daarentegen zijn een stuk gemakkelijker te bewerken.

Ideeën en projecten

Hout is niet alleen het materiaal dat het gemakkelijkst gratis of met minimale kosten kan worden verkregen, maar het is ook het meest flexibele materiaal wat betreft het soort project dat moet worden uitgevoerd. Of het nu gaat om een ​​eenvoudig of complex idee, zoals het creëren van een ronde bank of een bank versierd met houtinleg, uitgaande van een goed gemaakte tekening die duidelijk de afmetingen en alle andere bijzonderheden laat zien, maakt hout het mogelijk om iets uit niets te maken.

Een ander aspect dat absoluut niet over het hoofd mag worden gezien, is de blootstelling aan slecht weer. In feite wordt de buitenbank, zelfs als deze op een balkon geplaatst is of in de tuin onder een afdekking staat, nog steeds blootgesteld aan vochtigheid en extreme temperaturen, en daarom moet hij gemaakt zijn van een houtsoort die bestand is tegen vervorming. Ook in dit geval blijkt de keuze van pallets de best mogelijke te zijn, omdat ze vaak gemaakt zijn van grenenhout en daardoor waterbestendig zijn zonder te vervormen. Bovendien geldt, zoals hierboven vermeld, hetzelfde voor het hout van oude meubels, dat alleen voor dit doel kan worden gerecycled als het is gemaakt van essen, noten, mahonie of andere houtsoorten met vergelijkbare weerstandskenmerken.

Bovendien is een laatste advies met betrekking tot de ontwerpfase om vast te houden aan ideeën die haalbaar zijn op basis van jouw mate van ervaring met het omgaan met de apparatuur. Te complexe ontwerpen kunnen een grote uitdaging blijken te zijn voor mensen zonder de juiste vaardigheden. In plaats van het risico te lopen tijd en kostbaar materiaal te verspillen zonder het werk te voltooien, is het daarom beter om vast te houden aan een eenvoudig project, gemakkelijk uit te voeren en functioneel voor het beoogde doel.