Hoe maak je het in de herfst gezellig in je woning?

Als het eind van de zomer in zicht is en de herfst voor de deur staat, is het zaak om het weer gezelliger te maken in huis. We gaan immers weer vaker van buiten naar binnen toe: dit is de ideale tijd van het jaar om je interieur sfeervol aan te kleden. Hoe zorg je nu dat je een cosy interieur hebt in het najaar en de winter? Deze tips helpen je op weg.

Verlichting in huis

Het is een uitstekend idee om in de herfstperiode meer accessoires in huis te halen, met name wat betreft verlichting. Zo steek je ’s zomers misschien niet elke dag de kaarsen aan, maar wil je het in de herfstmaanden weer lichter in huis kunnen maken met leuke kaarsenhouders en bijbehorende kaarsen. Sfeerverlichting vormt ideale woondecoratie voor het najaar. Zet kaarsjes het liefst op verschillende plekken neer, zoals bij de eettafel, de bijzettafel en misschien zelfs in de badkamer of slaapkamer. Wissel af met grote en kleine kaarsen, evenals verschillende houders. Wat een sfeer! Welke decoratie woonkamer accessoires kun je nog meer kiezen? Een decoratieve gloeilamp of lichtslinger staat tevens beeldig. Hang zo’n slinger bijvoorbeeld op aan de muur bij de zithoek. Daar raak je niet op uitgekeken.

Plaid en kussens op de bank

Als het weer kouder wordt buiten, is het comfortabel om ’s avonds lekker onder een dekentje te kunnen kruipen op de bank. Kies daarom een fraai plaid uit, dat ook nog eens lekker zacht is. Zorg dat het kleed groot genoeg is, zodat je er helemaal onder kunt liggen. Van koude voeten word je immers niet blij! Naast een plaid kun je denken aan gezellige sierkussens voor op de bank – ze zijn er in allerlei looks te vinden. Kies het liefst voor herfst kleuren, zoals oranje, rood en geel!

Vloerkleed in huis

Wil je het ook lekker warm hebben aan de voeten? Leg dan een vloerkleed in huis neer. Onder de bank, bij de eettafel of onder het bed: er zijn verschillende plekken waar zo’n kleed een waardevolle toevoeging vormt. Maak hier een keuze in, en kies een vloerkleed uit dat je mooi vindt. Het kleed biedt comfort én vormt een gezellige toevoeging aan je interieur.

Herfststukjes maken

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Dan kun je een herfststukje maken voor je interieur! Geef het stukje een plekje op de eettafel of op het tv-meubel. Dat ziet er heel gezellig uit! Takjes, dennenappels, gedroogde bloemen, stukjes schors en kleine pompoenen: je kunt allerlei stukken uit de natuur toevoegen aan je kunstwerk. Zoek een tutorial op om iets na te maken, of gebruik je eigen creativiteit!