Hoe maak je je huis nog fijner?

Woon jij helemaal naar je zin? Wil je in dit huis de rest van je leven blijven wonen? Dan heb je een lot uit de loterij gevonden! Veel meer mensen hebben nu twijfels over blijven wonen of toch maar verhuizen. Qua hypotheekrente is nu verhuizen wel een idee, maar de hysterie op de huizenmarkt zorgt ervoor dat er bijna geen huizen te koop zijn. Een beter idee is het dan om met wat (redelijk) simpele aanpassingen je huis meer naar je zin te maken. Maar hoe doe je dat?

Dingen die je kunt doen als je in een flat of een appartement woont

Woon je in een appartement of een flat, dan ben je wel gebonden aan de ruimte. Daar is, helaas, niets aan te doen. Even een aanbouw neerzetten is dan gewoon geen optie. Maar je kunt er wel iets aan doen om lekkerder te gaan wonen. Zo kun je er voor zorgen dat je woning meer comfortabel wordt en meer luxe aanvoelt. Dit kan al met een paar simpele ingrepen. Zo kan je het toilet opnieuw (laten) betegelen en er mooi nieuw sanitair in plaatsen. Datzelfde kan je natuurlijk met je badkamer doen. In je slaapkamer hang je mooie nieuwe raambekleding op en behang je de muren. Is je vloer nog mooi? Dan laat je die zo. Anders is een nieuw laminaatje zo gelegd. En zo kan je, voor relatief weinig geld in weinig tijd je complete woning aanpakken.

Dingen die je kunt doen als je in een (rijtjes)huis woont

Je kunt, als je in een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kap of zelfs een vrijstaand huis woont, heel wat doen. Je kunt alles wat hierboven is geschreven net zo gemakkelijk en voordelig in een “gewone” woning doen. Maar er is meer. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een aanbouw te plaatsen. Je kunt deze aanbouw zelf maken en plaatsen, maar je kunt ook een veranda kopen en deze (laten) plaatsen. Een veranda is een fijne plek waar je ‘s zomers en ‘s winters wat aan hebt. Met een glazen schuifwand heb je er zelfs gewoon een echte tuinkamer bij. Natuurlijk moet deze kamer nog wel leuk aangekleed worden. Dat kun je doen in dezelfde stijl als de rest van je huis, maar je kunt er ook voor kiezen om voor totaal iets anders te gaan. Is je woonkamer romantisch en licht van kleur? Dan is het wel een mooi contrast om je tuinkamer industrieel in te richten.

Krijgt je tuinkamer een speciaal doel?

Wil je er bijvoorbeeld de speelkamer voor de kinderen van maken? Wordt het jouw thuiswerkplek? Wordt het het nieuwe centrum van je huis (in plaats van die krappe keukentafel)? Dan kun je de inrichting natuurlijk aanpassen bij welke functie de kamer gaat krijgen. Let er dan ook op wat je met de (afwerking van de) vloer doet.

Welke plannen heb jij om je huis nog fijner te maken?