Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe maak je je vijver compleet?

Met een vijver in de tuin hoor je zeker tevreden te zijn. Maar af en toe kan het voorkomen dat je toch niet zo blij bent met je vijver. Om ervoor te zorgen dat je altijd tevreden bent met je vijver zijn er zeker een aantal tips om je vijver compleet te maken! We vertellen je in dit artikel meer over deze tips en hopelijk heb jij dan alle vijverbenodigdheden om je vijver en tuin tot een waar paradijs te maken.

Een vijverpomp hoort bij de vijver!

Als je denkt dat een vijverpomp overbodig is dan kan je beter nogmaals gaan nadenken. Een vijverpomp is namelijk onmisbaar in een vijver. De vijverpomp zorgt er namelijk voor dat het water bewegende blijft en doet dit door het water te filteren! Stilstaand water is enorm slecht voor een vijver en hierdoor gaan vijvers vaak stinken. Door een vijverpomp toe te voegen aan je vijver verhelp je niet alleen het stankprobleem, het water in je vijver blijft ook langer schoon omdat het gefilterd wordt!

Plant vijverplanten in je vijver

Ook planten horen in je vijver! Een vijver zonder planten is namelijk een kale vijver. Als je geen planten plant in de vijver zullen deze er zelf groeien. Dit is echter onkruid en zullen geen goede toevoeging zijn aan het ecosysteem van een vijver. De platen die geadviseerd worden voor de vijver zijn echter wel goed voor het ecosysteem van je vijver! Dit komt doordat planten een zuiverende kwaliteit kunnen hebben en daarnaast ook nog eens als mooie versiering dienen! Met de toevoeging van vijverplanten is je vijver al meer compleet dan voorheen.

Een beetje leven aan de brouwerij toevoegen

Naast de vijverpomp en de vijverplanten kan je ook vissen in je vijver doen. Vissen zijn huisdieren die het minste onderhoud nodig hebben. Dit betekent echter niet dat je geen band met vissen kan scheppen. Vissen kunnen een band hebben met mensen, wanneer ze enorm veel wennen. Zorg er dus voor dat als je vissen in je vijver hebt je elke dag even langs gaat om ze te voeren en je arm in het water te steken. Door je arm in het water te doen kunnen ze wennen aan je hand en kun je ze aaien wanneer ze je gewend zijn. Daarnaast geven vissen een rustgevende uitstraling aan de tuin. De bewegingen die de vissen maken is enorm fijn en rustgevend om naar te kijken.