Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe past een fauteuil het beste in het interieur?

Een fauteuil zal een echte blikvanger worden in je woonkamer. Om de stoel goed in het interieur te laten passen, zijn enkele aandachtspunten belangrijk. Het is verstandig om je woonkamer eerst kritisch te bekijken, om te zien of alle meubels op de juiste wijze staan opgesteld. Het toevoegen van een los zitelement kan de uitstraling aanzienlijk veranderen. Door met de meubels te schuiven, kan een fauteuil echter alsnog een perfecte plek krijgen in het geheel en zul je hierin aangenaam tot rust kunnen komen. Ook het soort fauteuil wat je kiest, heeft invloed op hoe de ruimte eruit komt te zien. Waar kun je op letten als je een nieuwe fauteuil aanschaft en welk ontwerp zou een goede keuze zijn?

Een favoriet merk fauteuil

De Leolux fauteuils zijn stoelen die uitermate heerlijk zitten. Niet voor niets zijn deze fauteuils van Leolux razend populair. Het merk biedt bijzondere ontwerpen, voor zowel klassieke als moderne interieurs. Hetgeen deze fauteuils zo bijzonder maakt, is de aparte twist die aan elk ontwerp is gegeven. Dit is werkelijk kenmerkend voor de Leolux stoel, waardoor je deze modellen niet snel met een ander designer merk zult verwarren. De fauteuils zijn met oog voor vakmanschap ontworpen en en met passie geproduceerd en dit is te merken aan de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid. Er is keuze uit een ruime collectie aan Leolux fauteuils waaruit je kunt kiezen. Elk model kent eigen unieke eigenschappen, waardoor je naar persoonlijke voorkeur een geschikte fauteuil kunt kiezen. Ook zijn de fauteuils in verschillende kleuren, materialen en stijlen verkrijgbaar. Voor iedereen is er zo ongetwijfeld iets bij wat aanspreekt.

Plaatsing van fauteuil in huis

De fauteuil wordt vaak het meubelstuk waar alle aandacht naar uit gaat. Je wilt dus zeker niet eindigen met een model dat je niet aanstaat. Met een Leolux fauteuil zul je dat risico zeker niet lopen, omdat je hiermee heel eenvoudig een eigen stempel op je interieur kunt drukken. Als je een kleine ruimte hebt, ook dan kun je kiezen voor een royale fauteuil. Een ruimtelijk effect wordt zo gecreëerd. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om meerdere losse fauteuils te plaatsen, in plaats van een 2- of 3-zitsbank. Met een combinatie kun je echter ook een fijne zitruimte creëren. Plaats hiervoor strakke moderne banken naast een klassieke fauteuil van stof of leer, om zo nog meer zitgelegenheid te bieden.

Ontwerpen van een zitruimte

Voordat je een fauteuil aanschaft, is het belangrijk om goed de ruimte in kaart te brengen waar je deze gaat plaatsen. Door de verhoudingen tussen banken, fauteuils en andere meubelstukken optimaal te berekenen, weet je hoe groot de fauteuil kan zijn en welk model uitstekend zal staan in combinatie met ander meubilair. Een bewuste stijl is zo eenvoudig te realiseren, waarbij alle juiste meubelstukken kunnen worden gezocht.