Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe richt je een klein kantoor in?

Een klein kantoor inrichten? Kleine of smalle kantoorruimtes kun je ook functioneel inrichten. Daarbij houd je ook nog eens voldoende bewegingsruimte over. Belangrijk, want uiteindelijk wil je een klein kantoor zo indelen dat de ruimte groter lijkt. Maar hoe doet je dat eigenlijk?

5 tips! Zo kun je een klein of smal kantoor efficiënt en functioneel inrichten

Kleine of smalle kantoren komen overal voor. Binnen kantorencomplexen of gewoon thuis. Met de onderstaande tips wordt een klein of smal kantoor inrichten een super leuke uitdaging. Het resultaat? Een overzichtelijke kantoorruimte die lekker ruim aanvoelt.

1. Maak optimaal gebruik van daglicht

Daglicht is natuurlijk heel belangrijk om een ruimtelijk effect te kunnen creëren. Dit is eigenlijk de basis voor het inrichten van kleine kantoorruimtes. Heeft de ruimte ook kleine ramen? Laat het daglicht dan zoveel mogelijk binnen door raamdecoratie weg te laten.

Als je veel inkijk hebt kun je er eventueel voor kiezen om de ramen voor de helft te blinderen. Bijvoorbeeld met transparante raamfolie. Dit heeft geen effect op de lichtinval.
Behalve dat een klein of smal kantoor hierdoor groter lijkt, zorgt voldoende daglicht er ook voor dat je energieker en productiever bent gedurende de dag. Een win-win situatie toch?

2. Kiezen voor de juiste verlichting

Een klein kantoor inrichten valt en staat met de juiste verlichting. Zeker als de ruimte kleine of zelfs geen ramen heeft. Wit led-licht komt het dichtst in de buurt van daglicht. Richt het kantoor in met plafondverlichting. Zo gaat er geen kostbare ruimte verloren. Wil je een smal kantoor inrichten met sfeerverlichting? Kies dan voor dimbare inbouwspots aan de wand.

3. Een glazen wand in plaats van een muur

Deze tip voor het inrichten van een smalle kantoorruimte is niet voor elke ruimte toepasbaar. Heb je de beschikking over een ruimte die voorzien is van paneelwanden? Of komt de deur en de wand van het kantoor uit op een gang? Kies dan voor een glazen wand.

Dit geeft een open verbinding en een enorm ruimtelijk effect. Dit is ook een goede oplossing als de ruimte naast jouw kantoor meer daglicht naar binnen laat. Een wand van glas zorgt bij het inrichten van een smalle kantoorruimte ook voor een chique uitstraling.

4. Eén groot bureau en een smalle kast

Een klein kantoor inrichten vraagt ook om aanpassingen voor wat betreft het kantoormeubilair. Dit werkt bij kleine ruimtes nét even wat anders. Kies voor één grote werktafel of bureau. Plaats deze in het midden van de ruimte richting de ramen. Als de ruimte wat smaller is dan normaal, kun je de breedte van het bureau aanpassen. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te lopen of om op te staan uit je bureaustoel.

Berg kantoorartikelen, ordners of printers op in een smalle hoge kast. Als je een klein of smal kantoor wilt inrichten, moet je vooral de ruimte boven je benutten. Omdat je de deuren van de kast dicht kunt doen, blijft de kantoorruimte overzichtelijk en opgeruimd. Netjes!

5. Kies voor 1 of 2 lichte basiskleuren

Een klein kantoor inrichten vraagt ook om de juiste kleuren. Kies voor 1 of maximaal 2 lichte basiskleuren. Wit is de beste optie als je het kantoor een ruimtelijk effect wilt meegeven. Eventueel kun je zorgen voor een eyecatcher. Bijvoorbeeld door één smal wandpaneel in een bijpassende lichte kleur te verven. Houd de kleursamenstelling in elk geval zo rustig mogelijk. Pas op met het ophangen van wanddecoratie. Ook dit verkleint de ruimte.