Hoe slimme verlichting een vitale rol kan spelen bij jouw gezondheid

Licht beïnvloedt onze gezondheid. Terwijl natuurlijk licht ons lichaam diverse gezondheidsvoordelen kan bieden, kunnen sommige soorten kunstlicht juist schadelijk zijn voor onze gezondheid, zoals het blauwe licht van telefoon- en computerschermen, of de felle LED-lampen die veel mensen uit hun slaap houden. Daarom is het belangrijk aandacht te besteden aan gezonde verlichting in huis. Dat is waar Philips Hue verlichting om de hoek komt kijken. In dit artikel laten we je zien wat deze slimme lampen voor jouw gezondheid kunnen betekenen.

Slimme verlichting helpt je beter te slapen

De diverse soorten slimme verlichting van Philips Hue is geweldig om de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Het is belangrijk voor de hersenen om te rusten en te ontspannen tijdens de slaap. Ga je op een ontspannen manier naar bed, dan kan dit helpen bij de productie van het slaaphormoon melatonine. Wanneer je lichaam beschikt over voldoende melatonine, dan zorgt dit ervoor dat je lichaam gemakkelijker in slaap valt. Je kunt de aanmaak van melatonine bevorderen door digitale apparaten ver weg van je slaaproutine te houden, voedingsmiddelen of supplementen met B6 en melatonine tot je nemen, in een ontspannen, warm bad stappen voor het slapengaan, én het gebruiken van Philips Hue verlichting.

Dit heeft alles te maken met de soorten licht waarmee je dagelijks in aanraking komt. Terwijl blauw licht van je smartphone de aanmaak van melatonine belemmert, helpt rood licht je om beter in slaap te vallen! Dit is waar Philips Hue-verlichtingsoplossingen van pas komen, omdat ze kunnen worden ingesteld om op bepaalde tijden automatisch het rode licht in jouw slaapkamer aan te doen.

Verlicht jouw stemming

Wist je dat een groot deel van onze gezondheidsproblemen, zoals bipolaire stoornis, angst en depressie, verband houden met een slecht humeur? Wist je ook dat de juiste verlichting jouw stemming kan verbeteren? Sterker nog, het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het soort verlichting in een kamer de stemming van een persoon kan beïnvloeden. Daar waar teveel licht of teveel duisternis kan leiden tot angst, kan een evenwichtige verlichting juist helpen om iemands stemming te verbeteren. Met Hue gekleurde gloeilampen heb je de mogelijkheid om de kleur en helderheid geheel aan te passen aan jouw stemming.

Oogvriendelijke verlichting

Lampen die te veel licht uitstralen, kunnen jouw ogen gemakkelijk beschadigen. Overmatige blootstelling aan licht kan het netvlies in zeer korte tijd beschadigen. Dit kan tijdelijke of zelfs permanente schade veroorzaken aan het deel van het oog dat slecht nachtzicht veroorzaakt. Bovendien kan beschadiging van het netvlies leiden tot tranende ogen telkens wanneer er licht in de kamer is. Met de verlichting van Philips Hue heb jij de volledige controle over de diverse dimfuncties, zodat je altijd vriendelijk bent voor jouw ogen!