Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe stijl jij de trendkleur ‘Brave Ground’? 4 moodboards!

Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent ook nieuwe trendkleuren. Ieder jaar worden de nieuwste kleurtrend vastgesteld naar aanleiding van een wereldwijd kleurentrendonderzoek, de ColourFutures. Het populaire doe-het-zelf verfmerk Flexa benoemde de interieurkleur Brave Ground tot dé kleur van 2021. Benieuwd naar deze kleur? En misschien nog wel belangrijker: benieuwd hoe je deze kleur kunt toepassen? Home & Interieurplatform Biano geeft je antwoord!

1. Brave Ground in een bohemian moodboard

Volgens het populaire verfmerk Flexa is een van belangrijkste eigenschappen van de trendkleur Brave Ground dat die eenvoudig gecombineerd kan worden. Doordat deze natuurlijke kleur een fijne basis is zou iedere woonstijl hier naadloos op kunnen aansluiten. En dus ook de bohemian stijl. De Bohemian woonstijl bestaat vanuit de basis namelijk al uit verschillende bruintinten, dus de trendkleur Brave Ground past perfect in dit kleurenpallet. Om er een bohemian twist aan te geven kun je de kleur perfect combineren met vrolijke roze en gele accenten voor een speels effect. Wat betreft materialen zien we in het bohemian moodboards veel natuurlijke (doorleefde) materialen terug, zoals hout, rotan, bamboe en webbing. Een houten wijnrek, een webbing sidetable: zolang het maar een object is dat een verhaal vertelt.

2. Brave Ground in een Slow Living moodboard

De natuurlijke kleur Brave Ground sluit prachtig aan op de trend van een duurzamer en bewuster leven. De trendkleur probeert namelijk een connectie met de natuur en de wereld om ons heen te maken. We beginnen ons steeds meer bewust te worden van onze impact op het milieu en de mens en zoeken daarom ook steeds meer naar duurzame alternatieven. Deze duurzame trend speelt ook een belangrijke rol binnen de Slow Living woonstijl. Slow Living verwijst naar een natuurlijke en serene setting, waarin we enkel solide objecten van duurzame materialen terugvinden die ook daadwerkelijk functioneel zijn.

3. Brave Ground in een Scandinavisch moodboard

De Scandinavische woonstijl staat natuurlijk al jaren aan de interieurtop en zal ook in 2021 niet van het toneel verdwijnen. Deze interieurstijl kenmerkt zich door lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een interieur als oase van rust. De trendkleur Brave Ground van Flexa geeft een sereen en rustgevend gevoel en belicht perfect de Scandinavische meubels van lichte en natuurlijke materialen. Het gevoel van rust en sereniteit is dan ook precies wat het verfmerk met de trendkleur probeert te bereiken. Naast de duurzaamheidstrend speelt het populaire verfmerk met de kleur namelijk ook in op de onderzekerheid en onrust die het afgelopen jaar vanwege het Coronavirus speelden.

4. Brave Ground in een Modern moodboard

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door strakke lijnen, unieke patronen en toch wel vaak rechte vormen. Een moderne woonstijl straalt rust en comfort uit en minimalisme is the key. Bovendien voelt een modern interieur ruimtelijk aan: grote ramen en een flinke hoeveelheid (natuurlijk) lichtinval zorgen ervoor dat een ruimte ruim en breed oogt. Door een rustige tint, zoals Brave Ground, op de muur aan te brengen komt de focus te liggen op de texturen en vormen van de moderne woonobjecten. Mocht je toch willen spelen met het kleurenpallet van bruin, zwart, wit en grijs kun je sfeervolle donkere tinten aanbrengen zoals bordeauxrood, diep paars of cognac.