Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe zorg je dat je huis meer waard wordt?

Plannen om te gaan verhuizen? Misschien heb je je droomhuis gevonden of is het tijd voor iets groters? Allerlei redenen om te gaan verhuizen. Maar dan moet je natuurlijk wel jouw huis verkopen en het liefst voor zo veel mogelijk geld. Hoe zorg je er nou voor dat je huis meer waard wordt? Lees hiervoor onderstaande tips.

Verduurzaam je huis

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Is jouw huis duurzaam ingericht? Dan is jouw huis een stuk interessanter dan een huis waar nog van alles aan moet gebeuren om het duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan dubbelglas. Door middel van dubbelglas kun je de warmte beter binnenshuis houden, waardoor de kachel niet zo hard hoeft te stoken. Je gebruikt hierdoor minder gas, wat weer een stuk beter is voor het milieu!

Laat zonnepanelen op je dak plaatsen, zodat energie opgewekt kan worden door de zon. In de zomermaanden zul je merken dat de energierekening een stuk minder is, omdat de zon dan veel schijnt. Doordat je energie opwekt vanuit milieuvriendelijke energiebronnen, zoals de zon, ben je veel duurzamer bezig. Zonnepanelen maken daarnaast geen brandstoffen aan die schadelijk zijn voor het milieu. Het laten plaatsen van zonnepanelen kunnen daarom interessant zijn om te zorgen dat je huis meer waard wordt.

Glaslatten vervangen

Kijk vooral naar het onderhoud dat je huis nog nodig heeft. Vooral buitenshuis is het zeker de moeite waard om te kijken wat er nog te doen is. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je glaslatten moet laten vervangen. Glaslatten zorgen ervoor dat de ruiten vast komen te zitten in de kozijnen. Het materiaal van de glaslatten is vaak kunststof, aluminium of hout. Als de glaslatten van hout zijn, kunnen ze zijn gaan rotten. Wanneer dit het geval is, is het zeker belangrijk dat deze vervangen worden. Rottend hout kun je herkennen aan zwarte/bruine plekken of verf dat loslaat. Als de glaslatten van aluminium of kunststof zijn moeten ze vervangen worden wanneer ze zichtbaar beschadigd zijn. Je kunt dit gemakkelijk zelf doen door ze uit de kozijnen te halen en er nieuwe in te plaatsen. Ben je niet zo handig hiermee? Laat het dan door een specialist doen. Check daarnaast ook meer achterstallig onderhoud van je huis, zoals het dak met de dakgoten. Zorg dat deze bijvoorbeeld niet lekt en dat dit er nog goed uitziet.

Knap je keuken op

De keuken is een belangrijk onderdeel van je huis. Heb je net een nieuwe keuken in je huis laten plaatsen? Dan is je huis een stuk meer waard dan wanneer de keuken aan vervanging toe is. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de keuken terug kan verdienen, als je het huis uiteindelijk verkoopt. Anders heeft het opknappen van je keuken of het plaatsen van een nieuwe geen zin, net voordat je je huis verkoopt. Houd hierbij rekening met het feit dat alles niet te exclusief wordt. Investeringen in je keuken laten zich over het algemeen 60 tot 120% terugverdienen. Het is daarom de kunst om boven de 100% uit te komen. Investeren in ingebouwd keukenapparatuur is daarom een aanrader. Vervang deze voor duurzaam apparatuur en de keuken zal gelijk een stuk meer waard zijn. Energievriendelijke apparaten zijn altijd een aanrader, ook buiten de keuken. Is de boiler aan vervanging toe? Kies dan altijd voor een energiezuinige boiler. Zorg er ook voor dat je je keuken en de daarbij behorende apparatuur altijd goed blijft onderhouden. Lees hier bijvoorbeeld hoe je je oven kunt schoonmaken. Een huis met een goed onderhouden keuken is meer waard! Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je huis een stuk meer waard zal zijn! Begin met de kleine onderhoudsbeurten zoals het vervangen van glaslatten of een likje verf, bekijk daarna of grotere investeringen nodig zijn. Zo heb jij ook meer te besteden bij het kopen van jouw droomhuis. Het is dus zeker de moeite waard om te gaan investeren. Hier lees je nog meer tips voor het verhogen van de waarde van je huis