Houd hier rekening mee als je in de tuin aan de slag gaat

Je tuin onder handen nemen? Hier moet je rekening mee houden

Wil je jouw tuin onder handen gaan nemen? Dan zijn er enkele punten waar je rekening mee moet houden. Wil je dat jouw werkzaamheden op de juiste manier verlopen, dan is een goede voorbereiding van groot belang. Vergeet bijvoorbeeld niet een
 tuinafval container te huren als je aan de slag gaat in de tuin. Dit is echter slechts een deel van de voorbereiding. Wij vertellen je in dit artikel waar je rekening mee moet houden als je in de tuin aan de slag gaat. Lees snel verder voor meer informatie.

Bereid de werkzaamheden goed voor

Ga je in de tuin aan de slag, dan is zoals wij al stelden een goede voorbereiden van het grootste belang. Zet vooraf duidelijk op papier wat je wilt doen in de tuin en wat het gewenste resultaat is. Misschien overweeg je een veranda te plaatsen, een pergola of wil je een vijver aanleggen. Schrijf op welke onderdelen je hiervoor nodig hebt. Bereid je ook voor door ervoor te zorgen dat je de juiste spullen koopt. Denk aan een recycle-bak voor het afvoeren van puin, gereedschap en benodigdheden voor bijvoorbeeld een vijver of pergola.

Stel je budget vast

Stel je budget voor de tuinwerkzaamheden vast en kijk of je genoeg geld hebt om jouw wensen in de tuin te realiseren. Aan de hand van jouw budget kun je bekijken welke materialen je kunt aanschaffen. Houd tijdens de tuinwerkzaamheden ook goed zicht op je administratie, zodat je weet dat je op de juiste weg zit.

Vraag indien nodig een vergunning aan

Het kan zijn dat je voor jouw werkzaamheden in de tuin een vergunning nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een uitbouw of veranda. Ga dan ook eerst na bij de gemeente of je voor jouw specifieke klus een vergunning nodig hebt. Mocht dit het geval zijn, dan is het raadzaam deze vooraf aan te vragen. Doe je dit niet of kun je geen vergunning krijgen, dan kun je ook niet starten met de werkzaamheden of kom je later in de problemen.

Zet indien nodig professionals in

Als je in de tuin aan de slag gaat, kan het afhankelijk van jouw wensen nodig zijn om professionals in te zetten. Hoewel zelf de tuin onder handen een stuk minder geld kost, kan het zeker lonen om bijvoorbeeld een deel van de werkzaamheden of deze geheel uit te besteden aan professionals. Denk goed na welke werkzaamheden je zelf kunt doen en voor welke werkzaamheden professionele hulp gewenst is.