Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Houd ongedierte buiten de deur met een hordeur

Met name tijdens de warme zomerdagen is er niets fijner, dan het laten ventileren van de verschillende ruimtes in huis. Zet de ramen en deuren tegen elkaar open, zodat er een verfrissende luchtstroom ontstaat. Enig nadeel hiervan is het risico op ongedierte in huis. Denk aan wespen, muggen en verschillende soorten vliegen. Op welke manier houd je het ongedierte buiten de deur, zonder dat je de ramen en deuren gesloten hoeft te houden? Het gebruik van een hordeur is een goede optie! Hordeuren zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen.

Denk aan de verschillen tussen een plissé hordeur, een scharnierende hordeur en horlamellen. Het verschilt per situatie, welke van deze hordeuren het meest geschikt is. Een ander belangrijk verschil tussen de hordeuren zit in het type gaas wat in de hordeur verwerkt zit. Let overigens niet alleen op de verschillende soorten deuren. Kijk ook goed naar de kwaliteit van hordeuren. Grote prijsverschillen maken het aantrekkelijk om voor de goedkope oplossing te kiezen. Je bespaart er immers een fors bedrag mee. In de praktijk blijken deze hordeuren snel kapot te gaan, te slijten of bijvoorbeeld niet meer goed te sluiten. Op deze pagina lees je meer over de verschillen.

Kijk naar de afkomst van het gaas in een hordeur

Voordat wordt ingegaan op de verschillende soorten gaas voor hordeuren, is het belangrijk om rekening te houden met de afkomst van het gaas. Het past bij hetgeen reeds genoemd werd; let op de kwaliteit van een hordeur. Tegenwoordig kiezen fabrikanten steeds vaker voor het gaas uit China of bijvoorbeeld Taiwan. Dergelijk gaas is goedkoop in de aanschaf, waardoor ook de hordeur zelf tegen een scherpere prijs kan worden aangeboden aan consumenten. Nadeel van het gaas uit China en Taiwan is de lage kwaliteit hiervan. Het gaas zal snel kapot gaan, in het bijzonder in huishoudens met kinderen en huisdieren.

Verstandiger is het om voor hordeuren met gaas uit Amerika te kiezen. Een voorbeeld van een leverancier van deze hordeuren is Grandeur. Deze partij koopt haar gaas in bij het Amerikaanse Phifer. De kwaliteit hiervan is vele malen beter dan het gaas uit de Aziatische landen. Qua prijsstelling lijken Grandeur horren vaak niet de meest interessante oplossing. Kijk je echter op de lange termijn, dan ben je met Grandeur hordeuren verzekerd van een duurzame oplossing welke je veel comfort biedt in de komende jaren.

Verschillende soorten gaas voor hordeuren

Let bij de aanschaf van een hordeur goed op het type gaas wat gebruikt is. Onderscheid wordt gemaakt tussen standaardgaas, extra transparant gaas, pollenwerend gaas en bijvoorbeeld gaas wat specifiek bedoeld is voor huishoudens met huisdieren. Je wilt voorkomen dat een kat met z’n nagels in het gaas blijft hangen, of dat het gaas scheurt als je kind hier per ongeluk een bal tegenaan trapt.

Standaardgaas in hordeuren

De aankoop van een hordeur met standaardgaas is interessant in een huishouden zonder kinderen en huisdieren. Het standaardgaas is sterk genoeg, om hier een lange tijd plezier van te hebben. Normaliter wordt dit type gaas aangeboden in een zwarte en grijze kleur. Houd er rekening mee, dat je vaak makkelijker door zwart gaas heen kunt kijken dan door grijs gaas.

Extra transparant gaas

In de basis lijkt extra transparant gaas sterk op standaardgaas. Ook dit type gaas is niet geschikt voor een huishouden met kinderen en huisdieren. Het voordeel van extra transparant gaas ten opzichte van standaardgaas is het feit dat je hier (logischerwijs) makkelijker doorheen kunt kijken.

Een ander voordeel van extra transparant gaas ten opzichte van standaardgaas is het feit, dat kleine insecten minder makkelijk door het gaas heen kunnen kruipen. Daar waar dit bij standaardgaas nog wel mogelijk is. Dit type gaas wordt vaak gebruikt in ruimtes met een grote opening! Voor op je slaapkamer of de zolder is dit gaas vaak niet noodzakelijk.

Extra sterk gaas voor huishoudens met huisdieren

Eerder las je al, dat huisdieren met hun scherpe nagels in het gaas zouden kunnen blijven haken. Het zorgt niet alleen voor pijn bij het dier, maar maakt ook het gaas kapot. Het is daarom verstandig om voor extra sterk gaas van hoge kwaliteit te kiezen, wanneer je huisdieren in huis hebt. Dit type gaas is dermate sterk, dat het niet zal scheuren als je huisdier tegen de hordeur aan leunt of hier z’n poot tegenaan plaatst. Het kan een iets grotere investering vergen, maar levert je over een langere termijn tal van voordelen op.

Gaas tegen pollen voor mensen met een allergie

Heb je regelmatig last van gras- en boompollen in de lucht? In dat geval kan de keuze voor pollenwerend gaas een interessante optie zijn. Dit type gaas houdt de pollen van bomen en diverse grassoorten buiten je woning. Je hebt hierdoor minder last van bijvoorbeeld hooikoorts! Aan het gebruik van pollenwerend gaas zitten een paar nadelen. Zo laat dit type gaas minder licht en lucht door. Iets wat te verklaren valt door het feit dat het gaas compacter geweven is. Een ander nadeel aan dit gaas is de beperkte kleurkeuze. Het gaas wordt enkel in het zwart aangeboden.