Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ideale drempelhulpen in en om het huis

Vind je het lastig om met je rollator, rolstoel of scootmobiel over de drempel te komen, dan is een drempelhulp ideaal. Hiermee kun je gemakkelijk lage tot middelhoge obstakels trotseren én verhoog je je veiligheid. Zowel in als rondom het huis. Maar welke drempelhulp is het meest geschikt? In dit artikel helpen wij je op weg.

Een drempelhulp is een plaat met een antislip bovenkant, die je op een drempel kunt plaatsen. Er is veel keuze. Er zijn zowel verschillen in uitvoering als in afmeting en materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld permanente drempelhulpen, maar ook tijdelijke drempelhulpen die je kunt weghalen als je ze niet nodig hebt én er zijn oplossingen, die je gemakkelijk kunt meenemen voor onderweg of voor op vakantie. De verschillende maten zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld ook over hoge of zeer lage drempels kunt komen. De standaard breedtemaat is 75 cm.

Drempelhulpen kunnen van allerlei materialen worden gemaakt. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een drempel van rubber kun je gemakkelijk op zijn plaats leggen en daarna gelijk gebruiken, terwijl andere soorten eerst opgebouwd of afgesteld moeten worden. Rubber maakt tijdens het gebruik een stuk minder lawaai dan bijvoorbeeld aluminium. Aluminium drempelhulpen zijn daarentegen heel licht. Hierdoor kun je ze heel gemakkelijk weer weghalen, mocht dat nodig zijn. Ook als een stoep erg oneffen is, is een drempelhulp van aluminium ideaal. Hiermee kun je de pootjes op verschillende hoogtes instellen. Zo krijg je snel en gemakkelijk een egale ondergrond.

Rolstoelen

Houd bij je drempelhulpkeuze vooral rekening met het hulpmiddel dat je gebruikt. Als je in een rolstoel zit, dan zijn de verschillen in hoogte vaak erg lastig. Met een drempelhulp is dit probleem gemakkelijk op te lossen. Zit je tijdelijk in een rolstoel, dan is een aluminium drempelhulp een goede oplossing. Kies voor een rubberen hulp als deze lang moet blijven liggen.

Rollators

Gebruik je een rollator? Dan zijn hoogteverschillen helemaal een probleem. Een verschil van twee centimeter kan al een onoverbrugbare hindernis vormen. Zorg er bij een rollator voor dat de drempelhulp helemaal afloopt tot de grond. Anders blijft je hinder ondervinden.

Scootmobiels

Vooral drempels vormen een lastig obstakel voor mensen in een scootmobiel. Gelukkig biedt een scootmobiel-drempelhulp hiervoor de oplossing. Overweeg bij de aanschaf of je de drempelhulp ook met een rollator wilt gebruiken. Sommige hulpen die geschikt zijn voor de scootmobiel lopen niet helemaal tot de grond. Daardoor kun je ze met een rollator niet goed overbruggen.

Onderhoud

Een drempelhulp heeft weinig onderhoud nodig. Maar voor zowel rubber drempelhulpen als aluminium drempelhulpen geldt dat ze wel af en toe schoongemaakt moeten worden. Voor los vuil kun je het beste een veger gebruiken. Zit het vuil vast? Kies dan voor een vochtige doek.

Ben je op zoek naar een drempelhulp of naar andere hulpmiddelen? Vegro is hét expertisecentrum voor hulpmiddelen. Dit bedrijf heeft een landelijke dekking aan winkels en uitleenpunten, een webwinkel en meerdere distributiecentra voor de uitleen, verkoop en verhuur van Vegra hulpmiddelen en verpleegartikelen.