Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ik denk dat mijn cv-ketel kapot is, wat nu?

Heb je het idee dat je cv-ketel niet meer naar behoren werkt? Dan is het slim om daar direct iets aan te laten doen. In sommige gevallen kan je zelf nog het nodige verzorgen. In andere gevallen is het beter om een specialist erbij te betrekken. Bel dan bijvoorbeeld Loodgieter IJsselstein. Het is slim om eerst even te bekijken wat je in welk geval moet doen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent wanneer je ketel niet het juiste doet.

Kijk de simpele problemen als eerste na

Het is slim om eerst de simpele stappen te doorlopen. Kijk bijvoorbeeld of er nog voldoende waterdruk in de ketel zit. Is dit niet het geval? Dan is het slim om even bij te vullen. Je zal merken dat de ketel dan gewoon weer begint op te stoken. Ook is het belangrijk om even na te kijken of er niet ergens in huis een kraan onvoldoende is dichtgedraaid. Soms blijven combiketels hangen tussen verwarming en warmwater hierdoor. Dit is dus ook goed. Kijk ook de stekker na.

De specialist naar de ketel laten kijken

Blijken deze simpele ingrepen onvoldoende effect te hebben en doet je ketel het nog altijd niet? Dan wordt het tijd om de specialist erbij te betrekken. Die kan dan zien wat er mogelijk nog meer aan de hand kan zijn. Bedenk je dat een cv-ketel uit heel veel verschillende onderdelen bestaat. Die kunnen allemaal na enige tijd kapotgaan. Vaak is door een simpele cv-ketel reparatie te zorgen dat deze weer naar behoren gaat werken. De specialist kan dit snel voor je verzorgen op de juiste wijze.

Is het tijd om een nieuwe ketel aan te schaffen?

Soms is ook een reparatie niet meer de oplossing. Dit is vaak het geval wanneer de ketel al wat ouder is. Dan kan het vaak beter zijn om voor een geheel nieuwe ketel te gaan. De loodgieter kan dit snel herkennen. Aan de hand van de kennis en ervaring is snel in te schatten of de cv-ketel gemakkelijk te repareren is en langdurig weer blijft werken. Is dit niet het geval? Dan is kiezen voor een nieuwe vaak de betere optie die je dan hebt als consument.

Het soort ketel kiezen

Wanneer blijkt dat je voor een nieuwe cv-ketel moet gaan, dan kan je daar gelijk je voordeel mee doen. In dat geval is het namelijk slim om direct eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal voor je liggen. Zeker in recente jaren is het zo dat er veel nieuwe soorten ketels en verwarmingssystemen zijn ontwikkeld. Daar kan je dan direct mooi van profiteren. Het is wel zou fijn om op een efficiënte en gezonde manier te stoken. Laat je er daarom ook goed over adviseren bij aanschaf.

Lees ook eens onze handige handleidingen voor de keuken: