Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Inductie koken

Tegenwoordig zie je een enorme groei in het gasloos koken. Niet alleen omdat de overheid naar een gasloze toekomst wil, maar het koken op inductie geeft ook veel voordelen. In bijna elke nieuwe keuken ligt tegenwoordig een inductiekookplaat. Er zijn diverse manieren om elektrisch te koken, maar van alle manieren is inductie koken de meest veilige en energiezuinige optie.

Eerst even een korte uitleg hoe inductie werkt. Een inductie kookplaat werkt op stroom en dit wordt opgewekt met behulp van een magnetisch veld. Dit magnetische veld ontstaat in de kookplaat. Als er een pan op de kookplaat komt te staan, wordt er in de bodem een inductiestroom opgewekt. Deze inductiestroom wordt vervolgens omgezet in warmte waarmee een pan op het fornuis verwarmd wordt.

Waarom gasloos koken

Inductie koken heeft de toekomst. Want in 2050 wil de overheid dat alle huishoudens in Nederland helemaal van het gas af gaan. Tot die tijd mogen we nog koken op gas. Maar dit is een flinke opgave. Want gas is een fossiele brandstof en dit houdt een keertje op. De voorraden raken dan uitgeput en het ergens anders vandaan halen wil men dan ook niet meer. Het stoppen met het gebruik van aardgas is bovendien een stuk beter voor het milieu. Duurzaam koken is eigenlijk wat we allemaal willen. De CO2 uitstoot verlagen is nodig voor de verandering van het klimaat.

In veel nieuwbouwhuizen en soms complete nieuwe wijken kan je ook niet anders dan koken op inductie. En anders kan je je gasfornuis vrij eenvoudig om (laten) zetten naar een inductiekookplaat. Subsidies en voordelige regelingen zijn er ook al (of komen in de toekomst) zodat we allemaal over kunnen stappen.

En met een inductiekookplaat zijn er vele voordelen die we je hieronder graag toelichten. Eén ervan is uiteraard dat je hem kunt beschermen met een Inductie beschermer van Dietrix®.

Voordelen van een inductiekookplaat

De meeste voordelen die het inductiekoken met zich meebrengen zijn toch wel;

  • dat het een efficiënte manier van koken is, je bent sneller klaar!
  • dat de zones snel afkoelen en je weinig warmte verliest.
  • dat je de kookplaat makkelijk en snel schoon kunt maken.
  • dat je de inductiekookplaat kunt beschermen met een Inductie Beschermer.
  • sommige inductiekookplaten een geïntegreerd afzuigsysteem hebben, waardoor je geen afzuigkap erboven hoeft te plaatsen.

Veilig

Er is nog een punt en voordeel die we graag apart willen toelichten.  Het hebben van een inductiekookplaat is namelijk ook erg veilig! In sowieso de nieuwste inductiekookplaten zitten zeer goede beveiligingsopties. Je kunt bijvoorbeeld als je aan het koken bent de plaat met 1 druk op de knop direct uitzetten (Stop & Go)! Deze gebruik je bijvoorbeeld als er iemand aan de deur staat, of je kind(eren) je nodig hebben, je iets van boven moet halen etc.

Daarnaast is het kinderslot ook een zeer fijne knop! Je hoeft op die manier niet bang te zijn dat je kind(eren) aan de knoppen zit en zich brandt(en). De meeste inductiekookplaten zijn standaard uitgerust met deze veilige knoppen en snufjes. 

En met de komst van de Inductie Beschermer van Dietrix® bescherm je de kookplaat tegen krassen, vuil en stof. Na het koken leg je hem gemakkelijk weer terug! En als je een huisdier hebt die graag op de inductiekookplaat loopt of landt (ja, ook parkieten houden van een glanzende zwarte plaat…) hoef je niet bang te zijn dat de pootjes verbranden.

Al met al, gasloos koken heeft de toekomst en dit vinden we een hele mooie ontwikkeling! Het geeft erg veel voordelen voor je eigen huishouden en je draagt tevens een steentje bij aan een duurzaam klimaat.

De originele inductie beschermer bestel je bij Inductiebeschermer.nl