Inspiratie voor je interieur vind je op alle continenten

Ga je echt voor een bijzonder interieur, dan doe je er misschien goed aan om de grote woonwinkels en boulevards de komende tijd over te slaan. Vaak kopiëren grote aanbieders elkaar in stijl en kleur. Trends volgen elkaar in hoog tempo op en die vallen als bewoner van een huis nauwelijks op de voet te volgen. Klassiek, brocante, strak & modern of industrieel, het is de laatste tien jaar allemaal voorbij gekomen.

Inspiratie

Wil je je interieur een volledige makeover geven, dan slaan de meeste mensen als eerste hun laptop open. Google is hierbij een luie hulp waarbij je alleen maar de woorden interieur en trends hoeft in te typen. Je komt dan automatisch op de site terecht die het beste z’n zoek optimalisatie (SEO) in orde heeft of het bedrijf dat in google ads heeft geïnvesteerd. Een tweede sympathieke optie is bij de lokale meubelzaak of interieurspecialist binnen te stappen. Die zal je van deskundig advies voorzien. Is het een overtuigende verkoper dan haal je misschien iets in huis wat eigenlijk toch niet helemaal je smaak is.

Een derde optie is een aantal woonmagazines in huis halen waar je heerlijk bladerende allemaal ideeën uit op kunt doen. Kortom inspiratiebronnen genoeg

Continenten

Je kunt je ook door de 7 wereldwonderen laten inspireren. Deze bevinden zich op de verschillende continenten van onze wereldbol. Een van die wereldwonderen staat in China. De Chinese Muur werd in 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet. Daarna duurde het nog twintig jaar voordat de muur werd benoemd tot één van de 7 wereldwonderen. Een thema wat tot de verbeelding spreekt is gebaseerd op de Panda. Het zwart en wit kun je prima combineren met het favoriete eten van de beer namelijk bamboe. Dat kan zowel het groen van de bladeren zijn als de lichtbruine kleur van de gedroogde stengel. Een grote print van deze Chinese knuffel en een pasteltint completeren het palet dat in een slaapkamer heel mooi tot z’n recht komt

Japan

Een andere bron van inspiratie ligt nog iets verder naar het oosten, namelijk Japan. Met een bijzondere natuur, unieke culturele gewoontes en historische plekken kun je hier ontelbare indrukken opdoen die als basis voor een geheel uniek interieur kunnen zorgen. Bijzondere plekken als Hiroshima verdienen het om bezocht te worden. De prachtige gekalligrafeerde symbolen, de theecultuur en prachtige gekleurde kimono´s laten zich makkelijk vatten in je moodboard voor een nieuw interieur.

Culinaire reis

Het mooiste is natuurlijk dat je 7 wereldwonderen zelf een keertje kan gaan bezoeken. Eén van de zeven zou al uniek zijn. Je kunt die reis natuurlijk al in Nederland beginnen door eten uit de verschillende culturen op je eigen eettafel te toveren. De kleurrijke specerijen uit India en bijzonder fruit en gerechten uit andere werelddelen zullen je doen verwonderen. Deze culinaire reizen kun je ook in de diverse restaurants in Nederland maken. De mensen die er werken weten vaak ook veel te vertellen over de continenten waarop hun eten is gebaseerd. Heb je eenmaal kennis gemaakt met de culinaire wereld, dan smaakt dit beslist naar meer op een ander continent.