Instagram verwijderen

Ben jij om wat voor reden dan ook klaar met Instagram en wil je jouw Instagram account verwijderen? Wij vertellen je precies hoe je dat doet. Mocht je nog niet helemaal klaar zijn met het platform, dan vertellen wij je ook hoe je je account tijdelijk kunt deactiveren. 

Instagram account verwijderen

Instagram verwijderen kun je in slechts vier eenvoudige stappen doen. 

  1. Klik hier om naar de pagina van Instagram te gaan waar je je account kunt verwijderen.
  2. Log in met het account dat je wilt verwijderen. 
  3. Je kunt nu specifieke feedback geven aan Instagram om aan te geven waarom je je account wilt verwijderen. Dit is niet vereist. 
  4. Vul het wachtwoord van je account in en klik op ‘Mijn account definitief verwijderen’.

Waarom zou ik mijn Instagram verwijderen? 

  • Instagram is onderdeel van Facebook. Dit bedrijf staat er bekend om losjes om te gaan met persoonlijke gegevens. Je privacy is dus niet helemaal gewaarborgd als je gebruik maakt van de dienst. Facebook is betrokken geweest bij meerdere privacyschandalen.
  • Als je je account niet op privé hebt staan kunnen miljoenen gebruikers jouw persoonlijke foto’s inzien. Mocht je dit niet willen is het natuurlijk niet direct een reden om je account te verwijderen. Je kunt ook gewoon je account op privé zetten. Dit doe je met behulp van het onderstaande stappenplan.
  1. Ga naar je profiel en klik op de 3 horizontale streepjes.
  2. Klik op instellingen.
  3. Klik op -> privacy en vervolgens op -> accountprivacy.
  4. Tik naast ‘Privéaccount’ om je account privé te maken.

Mocht je de dienst toch niet meer gebruiken en wil je niet dat je foto’s op het internet circuleren, dan kun je ervoor kiezen om je account te verwijderen. Als je je account verwijderd, worden ook je foto’s verwijderd. 

Waarom zou ik actief blijven op Instagram? 

  • Je kunt je account afschermen voor niet-vrienden. Zodoende kunnen vreemden niet bij je persoonlijke foto’s. 
  • Instagram is een leuke manier om in contact te blijven met vrienden, bekenden, familieleden, collega’s en (oud)klasgenoten. 

Instagram account deactiveren

Wil je je account niet verwijderen, maar wel een tijdelijke pauze inlassen? Dan kun je ervoor kiezen om je account te deactiveren. Dit doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Log in met je account.
  2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam. 
  3. Klik op profiel bewerken naast je gebruikersnaam.
  4. Onderaan de pagina staat de optie ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’, klik hierop. 

Instagram account heractiveren

Wil je jouw Instagram weer gebruiken nadat je het gedeactiveerd hebt? Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen, dan wordt je account weer geactiveerd. 

Liever kijken hoe je je Instagram account moet verwijderen?

Bekijk dan de onderstaande video.



Instagram volgers verwijderen

Wil jij niet je account, maar juist Instagram volgers verwijderen? Dat kan! Volg dan de onderstaande stappen.

  1. Ga naar je Instagram-profiel.
  2. Klik bovenaan in het scherm op ‘Volgers’. 
  3. Klik rechts van de volger die je wilt verwijderen op de 3 puntjes en klik vervolgens op verwijderen. 

Krijgt iemand een melding als hij of zij verwijderd wordt? 

Nee, als je ervoor kiest om Instagram volgers te verwijderen dan zullen deze hiervan geen melding krijgen.

Instagram reactie verwijderen

Heeft iemand een reactie op jouw Instagram-profiel achtergelaten die je graag wilt wissen? Geen zorgen, met het onderstaande stappenplan kun je een Instagram reactie verwijderen.

  1. Klik onder het bericht op het wolk-icoontje of klik op een reactie zelf.
  2. Bij een iPhone veeg je naar links over de reactie die je wilt verwijderen. 
  3. Bij Android klik je op de reactie die je wilt verwijderen en houd je je vinger even vast op de reactie. 
  4. Klik vervolgens op het prullenbak-icoontje.

Instagram foto’s of video’s verwijderen

Het verwijderen van Instagram foto’s of video’s is een gemakkelijke klus met het onderstaande stappenplan.

  1. Klik boven het bericht van de geplaatste foto of video op de 3 puntjes.
  2. Klik vervolgens op verwijderen en nog eens op verwijderen ter bevestiging.