Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Philips Hue

Investeer in goede verlichting

De voornaamste reden voor het aanschaffen van verlichting is het belichten van donkere plekken. Een lamp wordt daar geplaatst waar nodig en eigenlijk houden wij weinig rekening met de sfeer die een lamp kan geven. De juiste keuze van lamp en armatuur is wel erg belangrijk. Het kan namelijk jouw interieur maken of breken. Vooral de combinaties tussen uitstraling, beleving en lichtopbrengst creëren de ideale sfeer. En sfeer is natuurlijk erg belangrijk in een woning. Het geeft op bepaalde momenten rust en geeft je een fijn gevoel wanneer je thuis komt. Het is dus belangrijk om te investeren in goede verlichting en deze te plaatsen op de juiste positie. Wanneer je hier moeite mee hebt is het verstandig om een specialist in te schakelen die jou hierbij helpt. 

Basis, sfeer en werkverlichting

De verlichting in huis kun je onderscheiden in een aantal groepen, namelijk basis, sfeer en werk. Alle drie zijn ze even belangrijk in ons huishouden. Vroeger moest je hiervoor meerdere lampen installeren, maar dit is tegenwoordig niet meer nodig dankzij slimme led verlichting. Wanneer jij investeert in slimme led verlichting kun je al deze verlichtingsgroepen creëren met een en dezelfde lamp en meerdere lampen samen. Neem bijvoorbeeld Philips Hue. Philips Hue is een geweldig systeem waarmee je met je smartphone alle slimme lampen kunt bedienen. Zo maak je heel simpel verschillende scènes aan voor basis, sfeer en werkverlichting. Met Philips Hue spots heb je goede werkverlichting, maar ook sfeer wanneer je bezoek hebt of lekker lui op de bank ligt. Dit komt doordat je kunt kiezen uit alle wittinten en 16 miljoen kleuren. Een perfecte lamp voor elke situatie. Naast de Philips Hue spots zijn er ook nog tal van andere lichtbronnen beschikbaar die je allemaal met elkaar kunt combineren. Wanneer je wilt starten met slimme verlichting kun je kiezen voor een Philips hue starterspakket. In dit pakket vind je alles voor het starten met slimme verlichting en kun je het langzamerhand uitbreiden.

Tips van een expert

Wanneer jij moeite hebt met het kiezen van de juiste meubels, decoratie en verlichting om een lekkere sfeer te creëren is het verstandig om een interieur expert te vragen om hulp. De ruimte die jij namelijk wilt omtoveren moet natuurlijk wel aangenaam aanvoelen, ook na loop van tijd. Zeker als dit bijvoorbeeld de woonkamer is waar jij veel tijd doorbrengt. Een interieur of licht specialist hoeft niet duur te zijn. Dit kan zelfs de medewerker zijn in de plaatselijke lampen winkel die je tips geeft bij het kiezen van de juiste verlichting. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het volledig uit handen te geven en dan laat je alles doen door een expert. Je geeft de expert een aantal handvatten waar hij of zij zich aan zal houden en hierna zul jij een pasklaar plan ontvangen. Dit kun je dan zelf verder uitvoeren of laten doen. Een lichtplan of volledig interieur geeft vaak een veel betere sfeer dan wanneer je dit zelf doet.