Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Is jouw tuin al lenteklaar?

Yes, de winter is achter de rug. Op naar de lente. Eindelijk kunnen we weer langer genieten van de dag, gezien het nu langer licht blijft. De temperatuur stijgt en de vogeltjes gaan weer fluiten. De natuur komt uit zijn winterslaap. We worden hier allemaal vrolijk van. De nachten zijn vaak nog wat koel en er is nog steeds kans dat we te maken krijgen met (veel) regen. Toch mag dit de pret niet bedrukken en wordt de lente gezien als het fijnste seizoen. Komt het zonnetje tevoorschijn? Dan gaan we direct naar buiten en genieten we van de zonnestralen en de mooie temperatuur. Leg wat kussens neer op je loungebank of op de tuinstoel en pak er een goed boek bij. Geniet van de natuur om je heen: de bloemen die bloeien en de bladeren die ontluiken. Maar heb jij de tuin eigenlijk al wel lenteklaar gemaakt? Bezig zijn in de tuin is geen straf als je tegelijkertijd ook kan genieten van het lekkere weer.

De juiste voorbereiding

Voordat je daadwerkelijk begint in de tuin is het verstandig om een plan van aanpak te maken. Met de juiste voorbereiding verlies je in ieder geval niet het overzicht. Waar begin je? Denk er goed over na wat er eerst moet gebeuren. Wat vind jij het belangrijkst? Veel mensen beginnen met het snoeien van de struiken en bomen. Snoeien is intensief dus we raden aan om dit werk niet tijdens een zonovergoten dag uit te voeren. Is het bewolkt, maar de temperatuur goed? Dan is dat het ideale moment om het tuingereedschap erbij te pakken. Vaak zorgt een snoeibeurt voor een wereld van verschil. De struiken zien er weer strak en fris uit. Klaar voor de volgende stap. Zorg ervoor dat jouw tuin onkruidvrij is. Het onkruid gaat groeien zodat het lentezonnetje gaat schijnen. Daarom is het verstandig om dit op tijd te doen. Herken je de typische geur van gemaaid gras? Dit is een teken dat de lente is begonnen. Een gemaaid gazon ziet er fantastisch uit. Door regelmatig het gras te maaien zorg je ervoor dat onkruid geen of weinig kans krijgt om te groeien. Houd je wel van een vrolijke tuin met kleur? Schaf mooie bloemen en planten aan, zodat je kan genieten van een kleurrijke tuin. Narcissen, hyacinten en pioenrozen zijn echte lentebloeiers.

Genieten op je terras

We hebben het net over de tuin gehad, maar hoe zit het eigenlijk met je terras? Je wilt hier straks weer heerlijk van kunnen genieten tijdens de lange zomeravonden. Dit betekent wel dat jouw terras al een opfrisbeurt moet hebben gehad. De loungebank, tafel en tuinstoelen kunnen er weer bij gehaald worden. Maak ze goed schoon zodat jij, je gezin en vrienden kunnen genieten van de schone tuinmeubels. En hoe zit het met het terras zelf? Waarschijnlijk kunnen de terrastegels ook wel een opfrisbeurt gebruiken na de winterperiode.

Zodra je de tuin lenteklaar hebt gemaakt, is het tijd voor een barbecue. Haal allerlei lekkers in huis en nodig familie of vrienden uit. Haal de barbecue van zolder en dek de tafel feestelijk. Eten en drinken plus de gezelligheid zorgen voor een gezellige en geslaagde zomeravond. Wil jij origineel voor de dag komen? Laat keukenschorten bedrukken met jouw foto of kies voor flesopeners bedrukken met een leuke tekst.