Je canvasdoek inlijsten

Is schilderen een hobby van je? Heb je onlangs een foto op canvas laten afdrukken? Of heb je ergens een canvasdoek op de kop getikt die je graag terug wilt zien in de woonkamer? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je doeken tentoon te stellen in je kamer. Zo kun je het canvas met een spijker aan de muur hangen. Vaak ziet dit er echter niet heel erg fraai uit en komt je doek niet goed tot zijn recht. Je zou het canvasdoek ook op de grond of op een dressoir tegen de muur kunnen plaatsen, maar ook dan is het de vraag of het doek de aandacht krijgt die het verdient. Een andere mogelijkheid, waarbij je canvas erg goed tot zijn recht komt, is het inlijsten van het canvasdoek. Je schilderij of canvas krijgt alle aandacht en hangt stijlvol aan de muur in een lijstje.

De voordelen van een canvas inlijsten

Een canvas inlijsten geeft vaak net even wat extra’s. Er zijn dan ook verschillende redenen te bedenken voor het inlijsten van een canvas. Ten eerste straalt een doek in een lijstje klasse uit. Dankzij de lijst vormt jouw canvas één geheel met de rest van het interieur. Net zoals foto’s, verdienen ook de canvassen een lijst. Met een de lijst voor canvassen is je doek ook beter beschermd tegen stof en kleine beschadigingen. Het hangt vrij van de muur en lijkt te zweven in de lijst. Deze lijsten kunnen vaak op maat gemaakt worden, zodat je al je doeken in een lijst kunt plaatsen. Het mooie resultaat mag dan ook zeker gezien worden.

Baklijsten of schilderijlijsten

De lijsten voor canvassen worden ook wel schilderijlijsten of baklijsten genoemd. De baklijst dankt zijn naam aan het L-vormige profiel dat de lijst heeft. Hierdoor lijkt de lijst een soort bak, waar vervolgens het canvas in geplaatst worden. Het doek hangt zwevend in de bak, met ruimte tussen lijst en doek en dat maakt de baklijst voor canvasdoeken zo uniek. Bij een betere lijstenmaker, kun je de lijsten vaak op maat laten maken. Niet alleen kun je de afmetingen van je canvas doorgeven, ook kun je dan aangeven welke ruimte tussen canvas en lijst je prefereert. Zo stel je je eigen unieke lijst samen en krijgt je canvas alle aandacht die het verdient.