Je eigen sauna: de ultieme upgrade voor je huis

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om het spa-gevoel in huis te halen. Dat is niet zonder reden, want het is algemeen bekend dat de spa een hoop voordelen biedt voor je gezondheid. Daarnaast is tijd doorbrengen in de sauna of in het bubbelbad natuurlijk heerlijk als je even wat tijd voor jezelf nodig hebt of juist voor een gezellige avond met vriendinnen. Maar welke soorten sauna’s zijn er precies en welke zijn het meest geschikt voor thuis? Daar vertel ik je in dit artikel meer over.

De Finse sauna

De Finse sauna is eigenlijk de sauna zoals we deze traditioneel gezien kennen. Veel mensen die ervoor kiezen om een sauna te nemen gaan dan ook voor dit model. De Finse sauna wordt gekenmerkt door de hoge temperatuur die doorgaans rond de 90 graden Celsius ligt. Indien gewenst kan deze zelfs oplopen tot boven de 100 graden! De werking van een Finse sauna is al jarenlang hetzelfde, waarbij water over stenen wordt gegooid die door een kachel worden verhit.

De infraroodsauna

Een model dat naast de Finse sauna ook erg populair is en dat we de laatste jaren steeds vaker terug zien is de zogenaamde infraroodsauna. Het grootste verschil tussen de Finse sauna en de infraroodsauna zit hem in de maximumtemperatuur die bij de infraroodsauna een stuk lager ligt, namelijk rond de 60 tot 65 graden. Daarnaast is de werking van een infraroodsauna natuurlijk compleet anders. De warmte in een infraroodsauna wordt namelijk opgewekt met behulp van speciaal ontworpen infrarood-elementen.

Kruidensauna

Een model dat iets minder populair is maar zeker een vermelding waard is, is de zogenaamde kruidensauna. De kruidensauna is vooral geschikt als je op zoek bent naar mentale ontspanning. Qua temperatuur is deze sauna vergelijkbaar met de infraroodsauna. Door het opbranden van reinigende kruiden als munt en rozemarijn kom je heerlijk tot rust.

Meer weten?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf een sauna aanschaffen of ben je op zoek naar meer informatie? Bezoek dan eens Fonteyn.nl.