Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Je huis klaarstomen voor de toekomst doe je zo!

Misschien ben je er zelf al mee bezig, of zie je het om je heen: we vinden het steeds belangrijker om milieubewustzijn bezig te zijn. We zoeken naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en dat is natuurlijk een positieve ontwikkeling. Een effectieve manier om hieraan bij te dragen, is door je huis te verduurzamen. We vertellen je graag meer in dit artikel!

Energie-audit

Voordat je aan de slag gaat met o.a. zonnepanelen aansluiten, is het belangrijk om een grondige energie-audit uit te voeren. Dit helpt je om uiteindelijk de meest effectieve maatregelen te nemen, passend bij jouw woning. Tijdens een audit kun je denken aan het controleren van isolatie, het evalueren van de energie-efficiëntie van apparaten en het opsporen van mogelijke warmtelekken.

Isolatie optimaliseren

Een goed geïsoleerd huis is de basis van een energiezuinige woning. Investeer in hoogwaardige isolatiematerialen voor zowel het dak als de muren. Door het warmteverlies te verminderen, wordt niet alleen de energierekening lager, maar je vermindert overmatig gebruik van de verwarming en koeling.

Zonnepanelen installeren

Zonne-energie is hernieuwbaar en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Zonnepanelen kopen kan in eerste instantie een investering lijken, maar op de lange termijn betaalt het zichzelf terug in flinke energiebesparingen.

Energiezuinige apparaten en verlichting

Naast het opwekken van je eigen energie, is het belangrijk om ook bewust om te gaan met het energieverbruik. Vervang je oude apparaten door nieuwe energiezuinigere modellen en kies voor Ledverlichting.

Waterbesparing

Een duurzaam huis richt zich niet alleen op elektriciteitsverbruik, maar ook op waterbesparing. Installeer waterbesparende apparaten zoals waterbesparende douchekoppen en toiletten. Dit vermindert niet alleen de waterrekening, maar draagt ook bij aan het behoud van kostbaar water. Verder kun je in de tuin een regenton neerzetten waarin je het regenwater kunt opvangen. Dit water kun je hergebruiken voor o.a. het bewateren van de planten.