Je huis verbouwen in het mooie Limburg

Limburg, bijzonder stukje Nederland

Als je Noord-Limburg binnen rijdt, voel je jezelf nog echt in Nederland. Kom je echter in Zuid-Limburg aan, dan heb je het idee dat je in het buitenland aangekomen bent. Het landschap doet ineens niet meer Nederlands aan. Waar je gewend bent dat alles vlak is, zie je in Limburg een mooi landschap met groene heuvels. De steden en dorpen, en daarmee de huizen, zijn tussen en op de heuvels gebouwd. De ondergrond is anders dan in de rest van Nederland. Als je in Limburg je huis wilt verbouwen of laten verbouwen, dan heb je de nodige specifieke expertise nodig om goed op de ondergrond te anticiperen. Je wilt tenslotte niet dat je een scheve vloer hebt in je pittoresk op een helling gelegen huis. Het is aan te raden om een lokale aannemer in de arm te nemen. Je hoeft jezelf niet te beperken tot een aannemer uit Limburg. In het nabijgelegen Duitsland en België vind je genoeg aannemers die de klus kunnen klaren. Denk wel even om je talenkennis. Je moet een woordje Duits of Frans kunnen spreken. 

Voordelen van kunststof kozijnen in Limburg

Een populair onderdeel van een verbouwing is het vervangen van de oude houten kozijnen door kunststof exemplaren. Kunststof kozijnen biedt veel voordelen ten opzichte van hout. Meest bekende voordeel is dat kunststof kozijnen nagenoeg geen onderhoud nodig hebben. Bij ramen die open kunnen, is het voldoende om zo nu en dan een beetje teflon spray in de scharnieren en sloten te spuiten. Kunststof is minder gevoelig voor beschadiging. De huidige kunststof kozijnen zijn optisch bijna niet meer te onderscheiden van houten kozijnen. 

Bourgondisch genieten

In Zuid-Limburg genieten de mensen nog echt van het leven. Een Bourgondische levensstijl is de regel. Als je in Limburg kunststof kozijnen gaat plaatsen, dan wil je rekening houden met deze levensstijl. Openslaande kozijnen naar je heuvelachtige tuin geven je de mogelijkheid om je woonkamer bij de tuin te betrekken op de lange zomeravonden. Om ook in de winter van het buitengevoel te kunnen genieten, kun je denken aan een serre. In een serre zit je ook in de winter lekker warm te genieten van het buitengevoel onder het genot van het heerlijke Limburgse eten en drinken.