Je interieur opfrissen: met deze tips voelt je huis als nieuw

We blijven massaal thuis – en dan is het niet zo gek als je al snel uitgekeken raakt op je interieur. Heeft je huis een update nodig, maar zie je veel geld uitgeven niet zitten? Geen probleem. We geven budgetvriendelijke tips voor het opfrissen van je interieur én vertellen hoe een woonverzekering daarbij van pas komt.

1. Maak het jezelf (ge)makkelijk

Hoe voorzichtig je ook bent: schade aan je huis valt nooit helemaal te voorkomen. Daarom is het belangrijk om je woonverzekering op orde te hebben, vooral nu. Hiermee ben je niet alleen verzekerd tegen schade aan je woning en spullen: het geeft ook een zorgeloos gevoel. Met een ruim dekkende opstal- en inboedelverzekering krijg je voor de schade aan je woning een vergoeding óf deze wordt voor je hersteld. Kortom: nooit meer wakker liggen met kopzorgen over schade door een lekkage, brand, neerslag, storm, of inbraak.

Tip: Vergelijk niet alleen de premies maar ook de dekkingen bij verschillende verzekeraars. Zo weet je zeker dat al je bezittingen passend beschermd zijn – van designmeubels tot dierbare erfstukken.

2. Schoonmaken en ontspullen

Een flinke bezem door de boel doet wonderen. Denk aan ontspullingsgoeroe Marie Kondo: kijk kritisch naar je spullen en gun voorwerpen die je niet meer gebruikt een tweede leven door ze naar de kringloopwinkel te brengen. Poets daarna je stoffige (boeken)planken, schouw en vensterbank op. Heb je een hele verzameling aan spullen op de vensterbank? Laat dan alleen je favorieten staan. Ontspullen geeft ruimte en rust.

3. Schuiven

Experimenteer met wat je hebt: schuif je bank eens een paar centimeter van de muur af, voor een luchtigere look. Of geef je bijzettafels of planten eens een andere plek. Verwissel de tijdschriften op tafel of leg je mooiste koffietafelboek neer. Vervang de prints aan de muur voor iets anders of stal dat bijzondere erfstuk uit. Met een paar kleine veranderingen wordt wakker worden in je eigen huis toch weer een beetje een verrassing.

4. Ga voor groen

Planten brengen altijd leven in de brouwerij. Haal een stukje natuur en kleur in huis met een vers veldboeket op tafel. Of kies voor prachtige droogbloemen, helemaal hip en duurzaam – en als je ze uit het zonlicht zet, heb je er bovendien maanden plezier van. Wil je het groter aanpakken? Spring dan op de fiets naar het lokale tuincentrum voor een riante kamerplant. Zo’n groot exemplaar is een echte eyecatcher in huis (en misschien wel het begin van je eigen urban jungle).

5. Mooie materialen

Ook met plaids en kussens haal je makkelijk meer kleur in huis zonder dat er ook maar een lik verf bij komt kijken. Kies voor een hoogwaardig plaid met een fijne textuur waar je gelukkig van wordt. Of experimenteer met kussenhoezen in verschillende tinten of dessins. Ideaal om een grauwe, logge bank vliegensvlug mee te verdoezelen.