Je muren in een handomdraai weer als nieuw

Met de temperaturen van de afgelopen weken, kun je het je bijna niet voorstellen. Toch zijn de herfst- winteravonden waarbij het binnen weer gezellig wilt maken niet meer zo heel ver weg. Lange avonden film kijken met een wijntje en kaarsjes aan staan zo weer voor de deur. Of misschien toch eindelijk weer vrienden kunnen uitnodigen om bij te praten en eindeloos spelletjes te doen. Tijd dus om nu aan de slag te gaan zodat jij straks als het weer vroeg donker is, alleen maar hoeft te genieten.

Grauw, vies of vergeeld?

Je weet niet wat het is maar je woonkamer straalt niet meer zo als toen je er net kwam wonen. Dat is niet raar. Als je goed kijkt, zie je waarschijnlijk dat de wanden en plafonds in je kamer grauw geworden zijn. In de loop van de tijd zorgen kaarsjes maar ook lampen, de tv en ‘gewoon wonen’ ervoor dat je muren en plafonds een grauwe tint krijgen. Is het nog langer geleden dat de muren een sauslaagje kregen, dan kan ook de zon een rol gespeeld hebben en je muren vaal of gelig kleuren. Kortom; dan is het dus tijd voor een opfrisbeurt.

Redenen genoeg

Ook als je je kamer anders wil inrichten, merk je dat de wanden niet meer egaal van kleur zijn. Je ziet  waar de tv stond of waar een schilderij hing. Er zijn stofranden en kleurverschil ontstaan. Door je muren weer een opfrisbeurt te geven, gaat je hele kamer weer stralen. Dat opfrissen kun je je zelf doen maar je kunt ook samen met een stukadoorsbedrijf aan de slag. Zij kunnen je een goed advies geven over bijvoorbeeld ‘Latex spuiten’, een pakket waarbij enkel de muren of het plafonds gesausd worden zonder het stucwerk.

Je zolder tot kantoor omtoveren

Nu je waarschijnlijk langer thuis moet werken dan je had gedacht is het ombouwen van de zolder tot werkkamer misschien wel een heel goed idee. Heb je geen eigen werkkamer in huis, dan ben je ondertussen waarschijnlijk je helemaal klaar met het zitten aan de keukentafel? En houden de groene of bruine vezelplaten die je nu aanstaren je tegen? Weet dan dat een stukadoor die nare kleur zo weg heeft gewerkt. Zij plamuren eerst de gaatjes, naden en kieren en als alles dan strak wit is, heb je ineens een kamer erbij.

Het hele huis in 2 dagen…

Niet alleen in je woonkamer maar ook de slaapkamers, hal en zeker de keuken zijn van tijd tot tijd toe aan een frisse wind. Zie je op tegen zoveel werk. Weet dan dat er tegenwoordig een super efficiënte manier bestaat; Airless latex spuiten. Het is dé manier om snel en efficiënt je wanden en plafonds een nieuwe frisse witte kleur te geven. Dit verfspuiten kan op verse, sausklare pleister- en stuclagen maar ook op bestaande wanden en plafonds. Het kitten van inwendige hoeken van wanden en plafonds zit er standaard bij en ook de wanden en/of plafonds nalopen op kleine oneffenheden wordt gedaan.Net als het afplakken, materiaal en het afval afvoeren. En bij Wandgrimeurs doen ze je hele huis gewoon in maar 2 dagen. Dat klinkt toch als muziek in je oren.