Je werkkamer in huis opfleuren met deze tips

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Ze hebben een eigen kantoortje op zolder, in de garage of in een aparte kamer. Het is heerlijk om vanuit huis te werken. Er zijn geen files, geen zeurende collega’s en het is mogelijk om de planning helemaal zelf in te delen. Het kan soms ook saai en eenzaam zijn. Om dit wat te compenseren is het gelukkig wel mogelijk om het hele thuiskantoor in te delen naar je eigen idee. Heb je op een andere werkplek een eigen werkkamer en mag je deze ook zelf inrichten? Dan kun je de volgende tips ook gebruiken. 

Unieke posters

Wanneer je een wat saaie muur hebt zijn er veel mogelijkheden. Het gemakkelijkste is het om te kiezen voor een poster. Wanneer je weet dat je vele uren per dag in het kantoor zult zitten is het heerlijk om een motiverende poster te hebben. Een persoonlijke poster kan ook. De posters laten bedrukken met een eigen foto kan ook heel gemakkelijk. Maak er een paar meer en wissel ze iedere week om. Het zal het nog levendiger maken. 

Liever geen posters aan de muur? Kies dan voor een mooi schilderij of familieportret. Dit ziet er gelijk ook zakelijker of persoonlijker uit. Als de werkkamer in je eigen huis is, dan maakt het natuurlijk niet uit wat aan de muur hangt. Gekke vakantiefoto’s of een leuke duckface selfie en de kamer is gelijk al opgefleurd. Krijg je wel eens klanten op bezoek dan kan je beter kiezen voor een mooi schilderij.

Kerstverlichting

Kerstverlichting in de werkkamer? Ja, dat is heel goed mogelijk, want kerstverlichting hoeft natuurlijk niet alleen tijdens de feestdagen gebruikt te worden. Deze trend zie je steeds vaker en is overgewaaid van studentenkamers, studio’s naar woonkamers en werkkamers. Hang een slinger kerstverlichting aan het plafond rondom de hele kamer. Het zorgt niet alleen voor veel licht maar het geeft ook een knus en warm gevoel af. Dit maakt de werkkamer ook uitnodigend.  

Planten 

Het is goed om planten te laten plaatsen in de werkkamer. Het is aangetoond dat het de productiviteit verhoogd. Daarnaast geeft het een huiselijk gevoel. Zeker in je eigen werkkamer in je eigen woning is dit prettig. Het haalt een beetje het werkkamer gevoel weg. Het is dan nog prettiger om juist te werken. Het hoeft allemaal niet zo strak en zakelijk te zijn. Het clean desk niveau mag wel wat lager als je vanuit je eigen woning werkt. Toch? Een grote plant ondersteund dit alleen maar. We weten zeker dat je er volop van kunt genieten. Een paar bloemen in een faas zijn misschien net wat te veel werk. Daarnaast kan je jezelf ook eens in de zoveel tijd trakteren op een mooi boeket bloemen. 
Meer tips over het inrichten van een werkkamer vind je hier.