Je woonkamer updaten, doe je zo

Je interieur omtoveren naar een warme en gezellige woonplek daar doen wij allemaal ons best voor. Het updaten van je interieur hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. In deze blog lees je vijf tips om tot een heel nieuw interieur te komen.

  1. Beoordeel je huidige woonkamer

Als je op dit moment lekker op de bank zit, kijk dan eens op van je scherm en neem je woonkamer goed in je op. Vraag jezelf af welke objecten voor jou belangrijk zijn. Waar wil jij graag tegenaan kijken?

  1. Inrichten is keuzes maken

Wellicht is je eerste reactie ik vind alles mooi. Denk toch iets langer na, want er zit ongetwijfeld een volgorde in. Deze volgorde gaat je helpen om te bepalen wat uit de woonkamer kan en wat mag blijven. Ga liever voor één opvallend item dan vier blikvangers in een ruimte. Dat creëert rust en zo gaat alle aandacht naar de schoonheid van die ene eyecatcher.

  1. Haal een vuurtje in huis

Ben je juist tot de conclusie gekomen dat je een blikvanger mist, overweeg om een haard in huis te halen. Bijvoorbeeld een haard met een bekleding van speksteen. Speksteen is bovendien uitstekend in staat om voor langere tijd warmte vast te houden. Met een speksteenkachel en speksteenhaard haal je zo naast design ook heel veel warmte in huis. Heerlijk voor tijdens de koude winterdagen.

  1. Combineer de tv en haard

Als je meerdere belangrijke woonitems hebt, kijk dan of je deze kunt combineren. Bijvoorbeeld een open haard en tv zijn heel goed samen te combineren tot een tv-wand met haard. Zo kun je én lekker tv-kijken én genieten van de mooie vlammen. Een tv-wand met haard biedt als voordeel dat de kabels van tv en haard weggewerkt kunnen worden in de wand.

  1. Creëer evenwicht in kleur- en lijnenspel

De volgende stap is om te kijken of er genoeg evenwicht in je woonkamer aanwezig is. Denk dan aan het juiste kleur- en lijnenspel. Een gordijn heeft bijvoorbeeld een verticale lijn en lamellen een horizontale lijn. Houd het op maximaal vier zichtbare lijnen. Neem ook eens je kleuren onder de loep. Te veel verschillende kleuren bij elkaar verstoort het evenwicht. Kies daarom voor een kleurgroep, een basiskleur, en speel met de verschillende tinten binnen deze kleur.