Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hoe verkoop je jouw auto?

Tijden zijn veranderd en zeker nu wordt er veel thuisgewerkt. Dan kan het zijn dat je geen auto meer nodig hebt en dat deze onnodig voor je deur geld weg staat te gooien of misschien heb je niet meer zo’n grote luxe auto nodig, maar volstaat een boodschappenautootje. Dan zou je je auto dus graag willen verkopen of in willen ruilen, maar je weet alleen niet hoe of wat de beste manier is. Wij gaan je daarbij proberen te helpen.

Het juiste verkoopkanaal

Wil je hem inruilen voor een andere, dan is het inruilen bij een garage de meest voor de hand liggende optie. Lekker makkelijk, maar je zal er helaas nooit de hoofdprijs voor terugkrijgen. Daarom kun je beter jouw auto verkopen via een autoverkoopsite zoals Ik wil van mijn auto af, via Marktplaats, of via Facebook. Op die manier krijg je er meer voor, maar je moet wel wat meer geduld hebben.

Heb je echt veel haast met de verkoop van je auto, dan kan je kiezen voor een online veiling. Je vult op de betreffende site alle gegevens van je auto in en vervolgens ontvang je van de veilingsite een bod. Ben je het eens met dit bod, dan ga je met de auto naar het afgesproken inleverpunt. Daar wordt gekeken of de door jou opgegeven gegevens van de auto kloppen en als dat allemaal klopt, laat je je auto achter en ontvang je binnen enkele dagen het geld op je rekening.

Maak genoeg duidelijke foto’s

Als je besluit om je auto zelf te verkopen, dan is het belangrijk dat je alles zo goed en zo mooi mogelijk in beeld brengt, foto’s zeggen tenslotte meer dan woorden. Zorg dat de auto goed schoon is en glimt, zowel van buiten als vanbinnen, voordat je de foto’s maakt. De foto’s kun je het beste maken in de buitenlucht met een fraaie achtergrond, zoals bijvoorbeeld een boeren landweg.

Maak je foto’s in ieder geval niet in een rommelige garage of zoiets. Maak foto’s van alle kanten van de auto en heeft de auto specifieke aspecten, fotografeer die dan apart, zoals het profiel van de net nieuwe banden, speciale uitlaat, licht metalen velgen enzovoorts. Doe ditzelfde met het interieur. Maak van het gehele interieur foto’ en fotografeer de speciale aspecten zoals de kilometerstand, leren bekleding enzovoorts apart.

APK en onderhoudsboekje

Als je een onderhoudsboekje hebt die goed is bijgehouden is dat een mooi voordeel, want met zo’n boekje kun je aantonen dat er regelmatig onderhoud is geweest en dat de auto goed verzorgd is geweest. Als je wel altijd onderhoud hebt laten plegen aan je auto, maar je bent het boekje om welke reden dan ook kwijt, dan kan je je garage vragen om een nieuwe in te vullen.

Kijk ook even na wanneer de auto weer APK gekeurd moet zijn. Als hij weer bijna aan een keuring toe is, zou je de auto ook vast kunnen laten keuren. Een auto met een nieuwe APK verkoopt namelijk veel sneller en levert ook meer op.