Jouw tuin, een voorbeeld van comfort en stijl!

Of is het dat al? Er is hoe dan ook altijd ruimte en plaats voor verbeteringen. Maak van jouw groene paradijs een plek waar je je heerlijk kunt ontspannen!

Op wat voor manier kijk jij naar je tuin? Als een plek waar van alles groeit en die jij maar wat graag de boel laat of een open ruimte met ontzettend veel potentie? Wij gaan altijd uit van het laatste. Want bij de een bestaat de grond uit niets meer dan een moestuintje of een gazon, terwijl een ander een ontzettend groot oppervlak tot zijn of haar beschikking heeft! En daar kun je dan ook van alles mee doen. Zo zijn er een aantal constructies die qua uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid jouw tuin naar een hoger niveau tillen.

Vlonder

Grond vlak leggen, paar tegeltjes erin rammen en klaar. Nee, helemaal niet! Want daarmee is je nieuwe terras natuurlijk nog helemaal niet af. En waarom zou je bovendien per definitie voor tegels gaan? Al wat die doen (of eigenlijk de grond eronder) is onkruid genereren dat je er steeds tussen vandaan moet halen!

Maar dat hoeft dus helemaal niet. Door een houten vlonder te bouwen loop je namelijk tegen dergelijke problemen niet aan. Zeker niet wanneer er onder het houten oppervlak een worteldoek is neergelegd en je drainage in je bodem hebt gegraven, zodat de grond nooit te drassig wordt en je constructie niet weg kan zakken. Komt nog bij dat zo’n houten oppervlak er prachtig uitziet!

Schutting

Ook de afbakening van terrein is er om het uiterlijk van je tuin te boosten maar heeft net als een vlonder een heel praktisch doel. Namelijk pottenkijkers buiten de deur houden en precies aantonen waar jouw erf begint en ophoudt! Je hebt dankzij deze samenstelling van houten balken en planken bovendien een perfect overzicht op je tuin, zodat je bijvoorbeeld je kinderen en/of huisdieren heel goed in de gaten kunt houden.

Vergeet niet ook nog een poortje naar het pad dat weer naar je voordeur leidt aan te brengen. Staat wel zo leuk.

Overkapping

De zon is er om van genoten te worden en door regen en wind laat jij je niet kisten! Zeker niet wanneer je een pracht van een overkapping hebt opgebouwd. Deze kan los in je tuin of tegen de gevel van je woning aan staan. De bovenkant kan op meerdere manieren worden afgesloten. Voor permanente schaduw kies je bijvoorbeeld voor spaanplaten. Die moeten uiteraard wel met spaanplaatschroeven worden vastgezet. Ook is het mogelijk om voor glas of doorzichtige kunststof te kiezen, die je met een uitklapbaar scherm kunt afdekken wanneer de zon te gretig wordt!

Bekijk ook eens onze handige tuinhandleidingen: