Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kabels voor internet en een stabiel thuisnetwerk

Als je thuis stabiel internet wenst, dan heb je kabels voor internet nodig. Met kabels voor internet kun jij je netwerk uitbreiden en voorzie je computers van een internetverbinding. Je hebt ondertussen verschillende categorieën kabels. Als het gaat om kabels voor internet kom je vaak Cat5e en Cat6 kabels tegen. Deze kabels halen een snelheid van 1000 mbit/s. Dat is meer dan voldoende voor een stabiel thuisnetwerk.

UTP staat voor Unshielded Twisted Pair

Als er over kabels voor internet gesproken wordt, dan heeft men het vaak over UTP-kabels. UTP staat voor Unshielded Twisted Pair. Een UTP-kabel kent veel verschillende toepassingsmogelijkheden en wordt in de meeste gevallen gebruikt om verbinding te maken van de computer naar een router of een modem. Je zou dus kunnen stellen dat het internetsignaal via een UTP-kabel van modem naar de computer en vice versa verstuurd worden.

Geaderd en let ook op de kleuren

De kabels zijn overigens in paren geaderd. De ene ader heeft daarbij een kleur, de ander is wit. Bij het afmonteren moet dan wel goed worden opgelet welke gekleurde aders getwist zijn. De gebruikelijke kleuren voor de vier aders zijn steeds oranje, groen, blauw en bruin.

Verschil zit in de bandbreedte

Er zijn overigens meer apparaten die gebruikmaken van UTP kabels. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een game console of een wifi extender. Zoals gesteld kom je als het om kabels voor internet gaat vaak de namen Cat 5e en ook Cat6a tegen. Dat geldt ook voor Cat7. Cat staat in dit geval overigens voor categorie. Kijken we naar de Cat5e kabels voor internet, dan kun je snelheden halen tot wel 1000 mbit/s met een frequentie van 100 MH. Een Cat6 kabel heeft meer bandbreedte dan een Cat5 kabel. De Cat5 staat  zoals gezegd voor 100 MHz, de Cat 6 kabels voor internet moeten 250 MHz kunnen halen. Een grotere bandbreedte betekent niets anders dan dat de kabel meer data tegelijk kan verwerken. Zie het maar als het verschil tussen een twee- en een vierbaans weg. Met Cat7 haal je snelheden tot wel 10.000 mbit/s en een frequentie van 1000 MHz.

Duur zijn de kabels zeer zeker niet, zeker niet afgezet tegen de uitstekende kwaliteit

Kabels voor internet in de vorm van een UTP-kabel zijn niet overdreven duur. De exacte prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de lengte van de kabels. Je kunt er voor kiezen om de kabels zelf te bevestigen, je kunt er ook voor kiezen om startklare kabels voor internet aan te schaffen. Deze startklare kabels heb je van een halve meter, maar ook van wel dertig meter. Duur zijn de kabels niet.

Ingewikkeld is het allemaal niet

Er wordt nogal eens ingewikkeld gedaan als het gaat om internetkabels. Dat is echter nergens voor nodig. Moeilijk is het allemaal niet. En kom je er nou niet uit en weet je niet welke kabels perfect zijn voor jouw situatie, raadpleeg dan een specialist, Die kan je snel verder helpen.