Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kantoorinrichting aanpassen in huis?  Dit zijn de drie trends van 2021

Je kantoorinrichting aanpassen in je huis is eens in de zoveel tijd geen overbodige luxe. Het houdt je scherp en hierin kunnen de nieuwste trends worden meegenomen. Soms is dit noodzakelijk als bijvoorbeeld corona om de hoek komt kijken en je moet gaan thuiswerken. In dit proces moet er ongelofelijk veel gebeuren zo moet je nieuwe bureaus gebruiken en nog meer producten die passen bij een goede thuiswerkplek. In deze blog wordt erin gegaan op de drie trends om je kantoorinrichting aan te passen.

Kantoorinrichting aanpassen met flexibiliteit

Tegenwoordig is er een nieuwe behoefte ontstaan op het gebied van bureaus. Normale bureaus gebruiken is niet altijd meer de eerste keus en er wordt steeds vaker gekeken naar andere opties. Zo is een zit sta bureau steeds meer in de smaak. Dit zorgt voor een betere gezondheid en een hogere productiviteit. Verder moet je vooral kijken wat je zelf fijn vindt werken. Vind je het fijner om staand te werken of zittend. En wat vind je nog meer fijn in je kantoor. Is dit alleen maar een bureau en een bureaustoel of heb je behoefte aan planten bijvoorbeeld.

Ecologische voetafdruk minderen

Een ander onderdeel wat de laatste jaren steeds belangrijker geworden is duurzaamheid. Op kantoor zijn heel veel kleine dingen die eenvoudig verbeterd kunnen worden. Zoals afval scheiden en minder papier gebruiken. Als dit soort kleine zaken al mee worden genomen in de inrichting van het kantoor kun je hier eenvoudiger mee omgaan en zal de ecologische voetafdruk van jezelf omlaaggaan. Doordat je thuis werkt schilt dus natuurlijk al wat doordat je niet meer met de auto naar kantoor moet.

Een huisdier

De laatste trend is een huisdier. Steeds meer bedrijven nemen bijvoorbeeld een hond als huisdier.  Dit zorgt voor een uitlaatklep voor je als je bijvoorbeeld even een rondje wilt lopen met de hond. Hierdoor kom je vaker in beweging en in de buitenlucht wat wederom de gezondheid verbetert waardoor de productiviteit hoger ligt. Ook de sfeer wordt hiermee verbeterd. Met een hond kan af en toe mee gedold worden tijdens de werkzaamheden om waardoor je af en toe hun hoofd leeg kunnen maken. Als je thuiswerkt kan het ook best eenzaam zijn waardoor een huisdier een goede vriend voor je kan zijn. Een huisdier is dus niet alleen leuk, maar zorgt ook voor een betere productiviteit en gezondheid.

Dus dit waren de drie trends van 2021 op het gebied van je kantoorinrichting aanpassen. Dit is dus meer dan alleen bureaus gebruiken en neerzetten. Het gaat er ook over om de gezondheid en de productiviteit van jezelf te verhogen zodat het maximale resultaat wordt bereikt voor je bedrijf.