Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kantoorinrichting: waar moet je aan denken in de verschillende ruimtes? 

Bij kantoorinrichting denken we waarschijnlijk al snel aan de belangrijkste doorsnee kantoormeubelen. Denk bijvoorbeeld aan bureaustoelen en bureaus. Deze zijn onmisbaar voor elk kantoor en dan ook in grote getalen te vinden. Er zijn echter nog veel meer ruimtes op kantoor waar aandacht aan geschonken moet worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vergaderruimte of de kantine? Dit zijn zeer belangrijke plekken die ook effectief ingericht moeten worden. Toch wordt hier vaak minder over gesproken. Daarom hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Want waar moet je aan denken bij het inrichten van deze specifieke ruimtes op kantoor? In dit artikel delen we een aantal nuttige tips om je op weg te helpen.

Kantine inrichten

Het belang van de juiste kantine inrichting wordt nog te vaak onderschat. Besef echter goed dat dit dé plek is waar de medewerkers van het bedrijf zich kunnen ontspannen. Waar ze tot rust kunnen komen en hun batterijtje weer op kunnen laden. Dat is ook noodzakelijk. Wanneer goed ontspannen gedurende de werkdag niet mogelijk is, kan dit gevolgen hebben voor de totale productiviteit. Mensen kunnen van nature niet urenlang dezelfde taken uitvoeren. Ze hebben af en toe een pauze nodig om hun zinnen te verzetten en het brein opnieuw te activeren. Zo voorkom je dat medewerkers steeds langzamer gaan werken, onnodige fouten gaan maken en de productiviteit van het gehele bedrijf daalt.

Redenen genoeg dus om de kantine op de juiste manier in te richten. Denk in elk geval aan een comfortabele plek om te zitten en te eten. Zorg er ook voor dat de kantine van alle gemakken is voorzien om een gezonde maaltijd te nuttigen. Investeer dus sowieso in een goede koelkast, een vriezer, een magnetron en eventueel zelfs een gasfornuis.

Denk ook aan wat ontspanning in de vorm van een televisie, radio of misschien zelfs wel wat leuke games die samen gespeeld kunnen worden. Zo creëer je een fijne omgeving voor medewerkers om te rusten en de creativiteit opnieuw te prikkelen.

Vergaderruimte inrichten

Een vergaderruimte ingericht hoort van alle gemakken voorzien te zijn. Vergaderen is nou eenmaal noodzakelijk voor het wel en wee binnen een bedrijf. Het is nodig om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen, de communicatie tussen medewerkers te verbeteren, informatie te delen of samen tot nieuwe ideeën te komen. Maar effectief vergaderen is enkel mogelijk wanneer hier een goede ruimte voor beschikbaar is.

Maar waar moet een vergaderruimte aan voldoen? Allereerst is het belangrijk dat er een fijne tafel en vergaderstoelen aanwezig zijn. Comfort gaat boven alles. Vergaderen kan best wel een tijd duren en dan wil je niet dat de genodigden fysieke ongemakken ervaren. Dit komt de productiviteit immers niet ten goede.

Daarnaast moeten de juiste faciliteiten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan voldoende stopcontacten, zodat iedereen in staat is om zijn of haar laptop aan de lader te hangen. Zo voorkom je dat iemand vroegtijdig moet afhaken omdat ze hun devices niet meer kunnen gebruiken.