Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Keuze van een boxspring

Ga je jouw eerste boxspring aanschaffen? Dan zul je jezelf vast afvragen waar je nu precies rekening mee moet houden en hoe je een boxspring vindt die bij jou past. In dit artikel proberen we je een klein beetje te helpen met je zoektocht naar een boxspring.

De afmetingen van de boxspring

Welke afmeting je nodig hebt, hangt af van een aantal factoren. Allereerst is de vraag of je alleen of met z’n tweeën slaapt.

Een eenpersoons boxspring begint al vanaf 70 cm breed, maar wij raden aan om in ieder geval een 90 cm brede boxspring te kopen. Dat ligt toch net wat comfortabeler.

Wil je alvast voorbereid zijn voor de toekomst, dan kun je er ook voor kiezen om een twee persoons boxspring te kopen. Deze beginnen vanaf 140 cm breed.

Wil je wel graag een tweepersoons boxspring, maar slaap je op een klein studentenflatje en past dit eigenlijk net niet? Dan kun je kiezen voor een twijfelaar. Deze zijn 120 cm breed.

Slaap je met z’n tweeën en heb je veel ruimte in je slaapkamer? Dan raden we eigenlijk altijd een 180 cm brede boxspring aan. Heb je niet zo’n grote slaapkamer, dan kun je ook voor de 160 cm gaan.

De lengte van de boxspring is standaard vaak 200 cm. Ben je echt heel lang? Dan kun je beter een 210cm of 220 cm lange boxspring kopen.

Matras

De keuze van het matras is ook erg belangrijk. Niet alleen voor het ligcomfort, maar ook voor je gezondheid. Er bestaan verschillende soorten matrassen, maar wij raden eigenlijk altijd de pocketvering matrassen aan. Deze bieden het meest stevigheid voor je rug.

Prijs

Als je er dan eenmaal helemaal uit bent en je wilt jouw prachtige boxspring aanschaffen, dan kan de prijs je nogal tegen vallen. Boxsprings kunnen namelijk best duur zijn, maar het is een goede investering, omdat een goede nachtrust erg belangrijk is!

Wel hebben we enkele tips voor je om de prijs van de boxspring nog wat naar beneden te drukken:

  • Koop via een outlet
  • Koop een boxspring in de aanbieding
  • Koop een showroom model