Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kies het juiste tv-meubel met behulp van deze tips

De tv-meubel is een belangrijk onderdeel van het interieur, want het staat doorgaans op een prominente plek in de woonkamer. Daarnaast worden televisies steeds groter en breder, waardoor het meubelstuk ook groter wordt. Lekker Netflixen op een mooie en grote tv is natuurlijk heerlijk, maar een mooie tv-meubel maakt het geheel af. Maar, hoe kies je het juiste model? In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het kiezen van het juiste meubelstuk.

Welke functie gaat je tv-meubel vervullen?

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen omdat het antwoord op deze vraag deels van invloed is op de grootte van het meubelstuk. Naast de afmetingen van je televisie uiteraard. Bij het bepalen van de functie kun je denken aan vragen zoals:

  • Heb ik veel kabels en apparaten die ik wil wegwerken in het tv-meubel?
  • Wat voor apparaten wil ik wegwerken? Voor een soundbar heb je bijvoorbeeld een breed vlak nodig.
  • Ben ik op zoek naar opbergruimte?

Breng van te voren goed in kaart wat je allemaal wilt wegwerken in je tv-meubel zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens de aanschaf.

Waar komt je tv-meubel te staan?

De plek waar het tv-meubel komt te staan is ook zeer bepalend bij het maken van de juiste keuze. Heb je bijvoorbeeld een hangende televisie met daaromheen een muur die nog niet is ingericht? Dan kun je kiezen voor een tv-wandmeubel. Dit model is een échte blikvanger die erg geschikt is voor het opvullen van een grote kale muur. Naast het feit dat het je muur uitstraling geeft, biedt dit model ook nog eens veel opbergruimte. Overigens kun je de tv-wandmeubel ook prima gebruiken als je geen hangende tv hebt.

De tv-wandmeubels vind je in veel verschillende kleuren, soorten en materialen, dus de kans is groot dat je een model vindt die bij je interieur past. Bekijk bijvoorbeeld eens de TV wandmeubels van Furnea, hier vind je een uitgebreid aanbod bestaande uit veel verschillende merken, kleuren, materialen en modellen.

Is je muur mooi ingericht en heb je dus geen groot meubelstuk nodig? Dan kun je ook kiezen voor een staand of een zwevend tv-meubel. Bij een hangende televisie is een zwevend meubelstuk meer passender. Hangt je televisie niet? Dan is een staand tv-meubelstuk een betere keuze.

In welk interieur komt je tv-meubel te staan?

Tot slot is het belangrijk om te kijken hoe de rest van je woning is ingericht. Kijk naar de volgende zaken:

  • Wat voor stijl inrichting heb ik? Moet ik een klassiek meubelstuk of juist een modern TV meubel aanschaffen?
  • Wat voor materialen zijn er aanwezig in mijn interieur?
  • Wat voor kleuren zijn er aanwezig in mijn interieur?

Probeer een tv-meubel te vinden die zo goed mogelijk aansluit bij de rest van het interieur om van je gehele inrichting een passend geheel te maken.

Bij deze onze tips voor het vinden van het juiste tv-meubel, succes bij je zoektocht!