Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kom tot rust in de tuin

Koning winter heeft inmiddels de deur gesloten en ruimte gemaakt voor de lente. Een periode waarin veel mensen besluiten om hun tuin op te knappen en het meubilair te inspecteren. Ook het vervangen van tuinmeubels gebeurt vaak in de lente. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je hier naar op zoek gaat?

Kiezen van comfortabel meubilair

Tot rust komen in de tuin is wellicht het belangrijkste van allemaal. Na een lange dag zwoegen, wil je niets liever dan ontspannen. Hiervoor is het van belang om de tuin daar ook op in te richten. Je zou kunnen kiezen voor een luxe loungeset bijvoorbeeld. Maar ligbedden doen het momenteel ook zeer goed. Maar welke exemplaren zijn er eigenlijk te vinden als je op zoek gaat naar ligbedden?

Materiaal wat veel gekozen wordt, is aluminium. Dit komt omdat het onderhoudsvrij is en licht van gewicht en eenvoudig te verplaatsen wanneer de zon langzaam onder begint te gaan. Echter is aluminium niet geheel bestendig tegen alle weersomstandigheden. Dit betekent dat de ligbedden in de winter en tijdens flinke regenval beschermd dienen te worden.

Producten van kunststof

Wanneer je heerlijk wilt tafelen in de zomerperiode in de tuin kies je niet voor een ligbed. Jouw voorkeur zal dan gaan naar kunststof tuinstoelen of van een ander soort materiaal. Wel is het belangrijk om te weten dat de stoelen zullen aansluiten aan tafel. Een te lage stoel is immers niet comfortabel en zal uiteindelijk klachten opleveren. Let er dus goed op wanneer je op zoek gaat naar meubilair en met name de tuinstoelen.

Online vind je veel verschillende exemplaren. Ook qua materiaal is er keuze genoeg. Het handige van kunststof is dat het zeer eenvoudig te reinigen is. Dit in tegenoverstelling tot houten tuinstoelen. Hout leeft en daar dient op gelet te worden. Zet deze stoelen dus zeer zeker op een plek die niet vochtig is wanneer je ze niet gebruikt. In tegenstelling tot kunststof heeft de houten variant wel een wat luxere uitstraling. Alhoewel kunststof ook steeds meer verkrijgbaar is in een modern exemplaar.

Vergeet geen kleur in de tuin te gebruiken!

Ongeacht hoe strak of modern jouw tuin ook is, kleur hoort erbij! Struin bijvoorbeeld het internet af naar leuke planten die je kunt plaatsen. Is jouw tuin niet heel erg groot? Kies dan voor plantenbakken die je aan het hek kunt hangen. Het aanbod qua planten is dan wel iets minder, maar het fleurt de tuin wel op!