Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kunst lenen in plaats van kopen: dit zijn de voordelen

Een woning is eigenlijk niet compleet zonder kunst aan de muur. Een schilderij, illustratie of ander vorm van wanddecoratie maakt het interieur persoonlijk. Het voegt veel sfeer en karakter toe aan de ruimte. Bovendien is kunst een goede gespreksopener wanneer er bezoek over de vloer komt. Er valt altijd iets te vertellen over de kunstenaar of de achterliggende visie. Toch zijn veel mensen huiverig om te investeren in zo’n interessant kunstwerk. Gelukkig is daar een perfecte oplossing voor bedacht. Het is steeds vaker mogelijk om kunst te lenen in plaats van te kopen! Je leest meer over de voordelen van kunstuitleen in dit artikel.

Geen grote uitgave in één keer

Een groot voordeel van kunstuitleen is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft uit te geven. Bij Abrahamart kun je bijvoorbeeld maandelijks betalen en tegelijkertijd tegoed opbouwen. Dit gespaarde tegoed kun je vervolgens inwisselen wanneer je een kunstwerk tóch wilt aankopen. Door de maandelijkse kleine bedragen en het spaartegoed blijft het behapbaar en wordt kunst een stuk toegankelijker.

Spijt is verleden tijd

Je bepaalt zelf hoelang je een kunstwerk huurt. Spreekt het werk je toch minder aan dan verwacht? Of ben je er na een paar weken al op uitgekeken? Geen probleem, je kunt het kunstwerk gewoon ruilen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een proefplaatsing. Hiervoor worden er meerdere werken naar keuze bij jou thuis bezorgd. Een kunstwerk in je eigen omgeving oogt toch altijd weer anders dan een online foto of in een galerie. Bepaal welk kunstwerk het beste bevalt en laat deze ophangen. Spijt is op deze manier verleden tijd!


Afwisselen met kunst

Ook als je geen keuze kunt maken en juist alles mooi vindt, is het lenen van kunst een echte uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld ieder seizoen een nieuw kunstwerk uitkiezen om van te genieten. Of huur meerdere kunstwerken tegelijkertijd voor nog meer afwisseling in het interieur.

Altijd kunstuitleen in jouw buurt

Het lenen en huren van kunst wordt steeds populairder. Hierdoor is er altijd wel een kunstuitleen te vinden in jouw omgeving, zoals een kunstuitleen in Amsterdam. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk een bezoekje kunt brengen aan de galerie. Kunst spreekt nog meer als je het live kunt bewonderen.

Cultuursector steunen

Door de lage maandelijkse bedragen wordt luxe kunst laagdrempelig. Hierdoor is het aantrekkelijker om de kunst- en cultuursector financieel te steunen. Daarnaast geeft kunstleen je de mogelijkheid om diverse kunstenaars een podium te bieden. Zo ontdekt jouw familie en vriendengroep ook regelmatig prachtige werken van verschillende artiesten.