Kunststof kozijnen kopen: waarop moet ik letten?

Het kopen van kunststof kozijnen brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Welke kleur kozijnen kies je? Of wat voor type glas past het beste bij jouw kozijnen? Ook het vergelijken van verschillende aanbieders is hierbij belangrijk. Je wilt verzekerd zijn van een optimale service en garantie! Niet alleen bij de aanschaf van de kozijnen, maar zeker ook bij de montage ervan. In dit artikel zoomen we in op factoren, waarop je aanbieders van kunststof kozijnen met elkaar kunt vergelijken.

Kijk naar keurmerken bij de aanschaf van kozijnen 

Kijk bij de aanschaf van kozijnen onder meer naar de aangeboden keurmerken. Wees bijvoorbeeld extra scherp op het keurmerk VKG. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementen en ziet toe op de kwaliteit van de service die haar leden bieden. Ook het SKG-keurmerk is een indicatie van kwaliteit. Dit keurmerk verzekert je van kwalitatief goede sloten in de deur- en raamkozijnen. Een derde keurmerk waar je op kunt letten is het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk staat voor kwalitatief sterke bouwmaterialen. 

Beoordeel de mogelijkheden om kunststof kozijnen te bekijken 

Na een eerste inventarisatie van je mogelijkheden, wil je de kunststof kozijnen waarschijnlijk ook in het echt kunnen bekijken. De kozijnen gaan immers gemiddeld genomen zo’n 50 jaar mee! Kies daarom voor een aanbieder met een showroom, waar je verschillende soorten kunststof kozijnen van dichtbij kunt bekijken. Hoe ziet de houtnerf eruit in vergelijking tot de colortop afwerking? Heeft een kozijn een plastic uitstraling, of lijkt het sterk op echt hout? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die je wellicht hebt, voordat je een kunststof kozijn koopt. 

Adviesgesprek over je mogelijkheden 

Biedt de aanbieder kunststof kozijnen die aansluiten op jouw wensen? Vraag eens een vrijblijvend adviesgesprek aan. Zo heeft HEPRO bijvoorbeeld verschillende adviseurs die je meer kunnen vertellen over hun kunststof kozijnen. Denk hierbij aan de subsidies die je aan kunt vragen voor het bekostigen van de kunststof kozijnen. Met dit type kozijn draag je immers bij aan een duurzamere wereld. Het materiaal is recyclebaar, gaat langer mee en zorgt voor een lager energieverbruik in huis! 

Offertes aanvragen voor uw nieuwe kozijnen 

Tot slot is het raadzaam om bij diverse partijen een offerte aan te vragen voor je nieuwe kunststof kozijnen. Welke aanbieder biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan? Let hierbij ook op de leverancier van de kozijnen. HEPRO maakt de kozijnen zelf, waardoor je rechtstreeks in contact staat met je leverancier. Wanneer kozijnen elders worden ingekocht is het doorgaans lastiger om problemen met de kozijnen op te lossen.