Laminaat: niet alleen mooi maar ook heel praktisch

Het is zover: je wilt een nieuwe vloer. Wij adviseren je om voor laminaat te kiezen. Deze vloer heeft dezelfde sfeervolle look als een vloer van hout of steen, maar heeft nog allerlei andere pluspunten. Zo is laminaat gemakkelijk te plaatsen én schoon te maken. De laminaatvloeren zijn in veel verschillende diktes en designs verkrijgbaar, zodat ze geschikt zijn voor iedere ruimte!

Een laminaatvloer is al jarenlang heel populair. En dat is niet voor niets. Hiermee combineer je de mooie, luxe en sfeervolle uitstraling van een natuurvloer met heel praktische eigenschappen én een gunstige prijs. Een laminaatvloer heeft vier verschillende lagen: een zeer sterke HDF-plaat, die uitstekend tegen vocht kan, een tegenplaat die kromtrekken of doorzakken tegengaat, een decoratieve laag, die het uiterlijk van de vloer bepaalt en een doorzichtige bovenlaag die zorgt voor een hele goede bescherming.

Voor iedere ruimte een vloer

Deze bovenlaag is in allerlei diktes te koop. De keuze hangt af van het gebruik van de ruimte waarvoor de vloer is bestemd. Op de website https://www.floorhouse.be vind je een zeer ruimte keuze aan laminaatvloeren. In een woonkamer kies je wellicht voor een dikker laminaat dan in de slaapkamer, omdat de vloer in de huiskamer intensiever wordt gebruikt. Voor de badkamer is er extreem vochtbestendig laminaat te koop en in de kinderkamer zorgt het naadloze kliksysteem ervoor dat stof en vuil niet tussen de planken komt te liggen. Verder zijn laminaatvloeren bestendig tegen krassen, dames op naaldhakken én spelende kinderen.

Schoonmaken

Mocht er onverhoopt op de vloer worden gemorst, dan is dat geen probleem. Een doekje zuigt het vocht snel op. Het krijgt geen kans om in het laminaat te trekken. Ook het schoonmaken van de vloer is heel gemakkelijk. Je hoeft het laminaat niet in een speciale lak te zetten of op te schuren. Stofzuigen en dweilen is voldoende. Ten opzichte van vloerbedekking is laminaat een stuk hygiënischer. In tapijt blijven gemakkelijk bacteriën en huidschilfers achter, terwijl deze bij laminaat heel gemakkelijk weggehaald kunnen worden. Als je regelmatig even een droge of een klein beetje natte vezeldoek over de vloer haalt, dan blijft deze echt jarenlang mooi.

Nog een voordeel: laminaat is heel gemakkelijk te plaatsen. Met een zaag maak je de planken snel op maat. Door het handige kliksysteem passen de verschillende delen precies in elkaar. Het gebruik van lijm is niet nodig.

Oneindig veel designs

Er zijn oneindig veel laminaatdesigns te koop, die echt levensecht lijken. Denk bijvoorbeeld aan hout, waarin de noesten, barsten en scheurtjes perfect worden nagebootst. Je kunt kiezen voor de look van ongeveer iedere houtsoort, in alle mogelijke tinten en in verschillende formaten. Daarnaast zijn ook een beton- of natuursteenlook mogelijk. Toch is er een duidelijk pluspunt ten opzichte van een ‘echt’ natuursteen: een laminatenvloer is warmer en comfortabeler voor je voeten!

Prijs- en kwaliteit

Tot slot heeft laminaat een hele goede prijs- kwaliteitsverhouding. Een goed voorbeeld zijn de laminaatvloeren van Berry-Alloc. Niets voor niets wordt er maar liefst 25 jaar garantie op de vloeren gegeven.