Last van krassen en schuivende pannen?

Heb jij ook veel last van schuivende pannen en krassen op jouw inductie kookplaat? Dan is dit de perfecte oplossing! Een inductiemat zorgt ervoor dat jouw kookplaat beschermd wordt tegen schuivende pannen, krassen, vuil en stof. Bovendien kan je met de inductiemat jouw kookplaat ook stylen. Buiten bescherming, vergroot het ook je aanrecht. Je kan namelijk de inductiemat op de kookplaat leggen waardoor je ook op de inductiemat kunt werken. Handig wanneer je met meer mensen in de keuken staat, en je wat extra ruimte nodig hebt om je groenten te snijden. De mat biedt dus ruimte in een keuken waar eigenlijk niet heel erg veel ruimte is.

De mogelijkheden met een inductiemat

Wanneer je een Bora kookplaat met afzuigsysteem erin koopt, kan je ook gebruik maken van de inductiematten! Verder is het mogelijk om de inductiemat op elk gewenste maat te maken! De inductiematten zijn standaard 3 mm groter aan elke zijde, zodat de mat perfect over de plaat heen valt. Zo wordt de gehele kookplaat en eventueel de rand ervan beschermt door de mat. De mat is oprolbaar en flexibel, je kan hem dus makkelijk verplaatsen en opbergen. Buiten dat is het natuurlijk enorm makkelijk om de plaat schoon te maken. Het design van de inductiemat is dan ook heel goed te combineren met het spatscherm keuken wat ook in de keuken te vinden is!

Waarom een spatscherm in de keuken?

Misschien weet je wat het is, en misschien ook niet. Plexiglas is een transparant kunststof materiaal dat de muur nog laat zien, maar vetvlekken geen kans geeft. Wanneer je lekker aan het koken bent en flink door de pan aan het roeren bent, let je niet altijd goed op. Plots zitten er ineens allemaal spetters en vlekken op je mooie muur. Een plexiglas spatscherm is dan ook de oplossing voor deze fanatieke kokers! Het plexiglas is subtiel en functioneel zodat het de achterwand van het fornuis of de kookplaat optimaal kan beschermen. het spatscherm keuken is dan ook een top uitvinding. Zo hoef je nooit meer moeilijk te doen omdat je de achterwand in de keuken niet schoon krijgt! Plexiglas is een van de materiaal mogelijkheden voor jouw spatscherm!

Inductieplaten zijn super veilig!

Bij inductie koken wordt de pan verhit door middel van magnetische spoelen. De kookplaat wordt hierbij niet direct verhit, maar de warmte wordt opgewekt door de magnetische werking die plaatsvindt in de panbodem. Door het hoge rendement is de kooktijd circa de helft van de kooktijd bij een standaard gasbrander. Omdat de kookplaat alleen warm wordt door de warmte terugkoppeling van de pan is een inductiesysteem relatief koel kooksysteem. Dit maakt inductie koken veiliger en maakt het reinigen zeer eenvoudig. Veilig is ook dat de kookzone alleen werkt als er een pan van het juiste ferromagnetische materiaal op staat. Veiliger kan niet zou je zeggen!

Het kiezen van een mooi design

Ook is elke print mogelijk! Je kunt zelfs jouw eigen inductiemat stylen. Heb jij al een goed style idee? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie foto van jouw gezin. Ook kan je kiezen voor hele simpele dingen of logische dingen zoals eten. Ooit een rode kool of ei van heel dichtbij op een kookplaat zien liggen? Ook is het mogelijk om te kiezen voor een panterprint of zebrastrepen, of misschien ben je wel geïnteresseerd in een kleurrijk veld met bloemen. In conclusie kan je dus van alles doen met de inductiematten. Ook een leuke quote is mogelijk, of een andere inspirerende tekst. Alles om jouw kookkunsten te perfectioneren!