Latex spuiten door een verf spuiter: de meest gestelde vragen

Wil jij je muren en plafonds weer mooi laten ogen door een nieuwe verflaag aan te brengen? Denk dan eens aan het aanbrengen van latexverf in plaats van normale verf. Dit is namelijk dé manier om op een streeploze manier verf aan te brengen op zowel muren als plafonds.

Dat het streeploos gaat is niet het enige voordeel. Het is namelijk ook nog eens erg voordelig en je kunt het snel doen. In slechts één dag kun je een gehele woning verven. In dit artikel gaan wij in op de meest gestelde vragen rondom latex laten spuiten door een professionele verf spuiter

Wat kun je spuiten met latexverf?

Zoals we al zeiden kun je muren en plafonds laten spuiten met latexverf. Maar, wat voor soort ondergronden zijn geschikt? Veel soorten ondergronden zijn geschikt. Denk aan: stucwerk, gipsplaten, stenen, behang of spachelputz. Het mooiste is om latexverf te spuiten over stucwerk wat nieuw en glad is. Is de ondergrond niet glad en spuit je daar latexverf over? Dan zal het ook niet glad ogen, dus voor het beste resultaat spuit je het over een gladde ondergrond. 

Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen van latexverf spuiten? 

Zoals je al las biedt latexverf spuiten voordelen, maar het biedt ook nadelen. We hebben ze hieronder voor je opgesomd. 

Nadelen

  • Je moet veel afplakken.
  • Je hebt veel schoonmaakwerk. 
  • Je hebt last van spuitnevel. 

Voordelen

  • Het is een efficiënte manier van verven. Je bent snel klaar. 
  • Het is een goedkope manier van verven.
  • Je laat geen strepen of banen achter.
  • Het heeft bijna geen structuur.

Oftwel. Ondanks een aantal nadelen is het zeker de moeite waard om je woning te laten spuiten met latexverf. Goed, je bent even bezig met afplakken en schoonmaken, maar het resultaat zal fantastisch en goedkoop zijn! 

Wat is er mogelijk? 

Er zijn veel vakmannen die vooraf graag met je meedenken over kleur of kleurencombinaties om het mooiste resultaat te krijgen. De vakman heeft toch nét wat meer verstand als het hier om gaat, dus het is zeker de moeite waard om te luisteren naar zijn adviezen. Zo heb je bijvoorbeeld veel verschillende kleurtinten binnen een bepaalde kleur, wit heb je bijvoorbeeld in veel verschillende soorten. Ook ziet een kleur er in het boekje er soms anders uit als op de muur. Oftewel, win altijd eerst wat advies in!