Leen Bakker gordijnen

Een huis is niet compleet zonder raamdecoratie. Of je nu kiest voor gordijnen, jaloezieën, lamellen of rolgordijnen, pas als er iets voor de ramen hangt wordt een huis echt een thuis en oogt het warm en sfeervol.  Bovendien voorkom je dat nieuwsgierige ogen naar binnen kunnen gluren, dempen gordijnen het geluid en houden ze de warmte van de verwarming lekker binnen. Maar de aanschaf van raamdecoratie is niet goedkoop en met die enorme hoeveelheid keuzes ook niet eenvoudig. Hieronder lees je hoe jij jouw perfecte passende, op maat gemaakte gordijnen vindt bij Leen Bakker.

Wat zijn Leen Bakker gordijnen?

Meer dan een eeuw geleden begon de vader van Leen Bakker een winkel in stoffen en garen in Rotterdam. Zoon Leen en kleinzoon Arie bouwden het bedrijf uit tot de huidige woonwinkelketen die je overal in Nederland tegen komt. Bij ‘Leen’ zoals de winkel voor woninginterieur en meubels ook vaak genoemd wordt, kun je dus terecht voor alles wat met wonen en interieur te maken heeft. Aangezien Leen Bakker dus voortkomt uit een stoffenwinkel is het geen verrassing dat ze ook hun eigen Leen Bakker gordijnen verkopen. Leen Bakker heeft een groot aanbod verschillende soorten gordijnen, van diverse stoffen en materialen, en van heel voordelig tot iets prijziger, voor elke ruimte. Maar hoe kies je uit dit grote aanbod nou jouw nieuwe gordijnen?

Waar moet je aan denken als je Leen Bakker gordijnen gaat kopen

Voor mensen die snel keuzestress krijgen is het uitzoeken van gordijnen waarschijnlijk een ramp, want je moet nogal wat keuzes maken tijdens dit proces. Raamdecoratie is doorgaans niet goedkoop om aan te schaffen, omdat je vaak in een keer alle ramen gaat bekleden, en hoe voordelig Leen Bakker gordijnen ook zijn, dat tikt toch wel aan. Daarom is het belangrijk om van te voren goed na te denken over wat je nou precies wilt, zodat je uiteindelijk niet teleurgesteld naar de verkeerde gordijnen zit te kijken. Maar wat moet je nou zoal meenemen in je beslissingsproces?

 

Wat wordt de functie van jouw Leen Bakker gordijnen?

Voordat je gordijnen gaat uitzoeken moet je eerst weten wat voor gordijnen je eigenlijk wilt hebben. Dat is grotendeels afhankelijk van de ruimte waarvoor je raamdecoratie zoekt. Ga je gordijnen zoeken voor de slaapkamer? Dan is het belangrijkste doel van deze gordijnen doorgaans dat ze verduisterend moeten zijn, zodat je lekker kunt slapen in een donkere kamer. In de woonkamer is het vaak juist minder wenselijk dat gordijnen verduisterend zijn en wil je vaak juist liever dat ze wat meer licht door laten. In de slaapkamer zul je sneller kiezen voor geplooide, rustgevende kant en klaar gordijnen, terwijl je voor de woonkamer misschien juist liever rol- of vouwgordijnen wilt ophangen of een kiest voor een printje. Zodra je duidelijk voor ogen hebt welk doel jouw nieuwe gordijnen moeten dienen kun je de juiste stof en het best passende type gordijn kiezen.

Hoe wil jij je Leen Bakker gordijnen ophangen?

Vervolgens is het belangrijk dat je een keuze maakt wat betreft het ophangsysteem. Je kunt ervoor kiezen om je gordijnen op te hangen met haakjes aan een rails. Dit zie je meestal in slaapkamers om er voor te zorgen dat de gordijnen geen licht door laten aan de randen. Of je kunt je gordijnen ophangen aan een roede, ofwel met ringen of lussen of door aan de bovenkant van de gordijnen een tunnel te laten maken waar de roede doorheen gaat. Een gordijnroede heb je ook weer in verschillende soorten en valt meer op dan een rails.

Welke sfeer wil jij creëren met Leen Bakker gordijnen?

Uiteindelijk is de keuze voor gordijnen natuurlijk een hele persoonlijke en heeft het met name te maken met jouw smaak. Doorgaans is het verstandig om eerst te kiezen welke kleur jouw muren en vloeren worden, zodat je hierbij passende gordijnen kunt kiezen. Wil je gordijnen die eruit springen of moeten ze juist neutraal en onopvallend zijn? Kies je voor trendy en klassiek met dikke fluwelen gordijnen of juist voor tijdloze inbetweens? Wil je een plooi of misschien zelfs een dubbele plooi voor een chique uitstraling?  Zorg er in ieder geval voor dat jouw nieuwe gordijnen goed matchen met je interieur.

Welke kleur Leen Bakker gordijnen kies je?

Welke kleur gordijnen je kiest is heel persoonlijk. Ook hier is het belangrijk dat je de kleuren van je gordijnen afstemt op de rest van je inrichting. Hierbij kun je juist kiezen voor contrast, dus licht bij donker, of print bij neutraal, of je kunt gelijksoortige kleuren kiezen. Houd er bij het kiezen van de kleur wel rekening mee dat je gordijnen niet zo even weer kunt vervangen, maar dat je er doorgaans een behoorlijke tijd tegenaan moet kijken. Die leuke trendkleur van het jaar is natuurlijk hartstikke hip, maar vind je dat over een jaar of drie nog steeds mooi?

De juiste maat berekenen voor je Leen Bakker gordijnen

Wanneer je weet wat je wilt kun je vervolgens gaan kijken naar de lengte van je gordijnen. Moeten ze helemaal tot aan de vloer komen? Precies op of net iets over de vensterbank of mogen ze wel een beetje nonchalant over de vloer slepen? Ook dit is weer een keuze die met name met smaak te maken heeft, maar soms is een kort gordijn ook gewoon de praktische keuze, bijvoorbeeld wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt en een vloer die snel vies wordt. Welke lengte je ook kiest, het allerbelangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je de maten goed opmeet, zodat je straks niet met te korte of te lange gordijnen opgescheept zit. En pas wanneer je weet hoeveel meter stof je nodig hebt, kun je ook gaan berekenen wat de kosten zullen zijn. Voor het meten van de maten voor je gordijnen gebruik je altijd een metalen rolmaat die langer is dan drie meter. Dan kun je veel preciezer meten dan wanneer je een lint gebruikt. Voor de breedte van de gordijnen neem je de strak gemeten breedte in een geheel, of in twee delen als het om gesplitste gordijnen gaat. Hoe je de hoogte of lengte van je gordijnen meet hangt af van het ophangsysteem dat je gaat gebruiken. Bij een rail is het vrij eenvoudig en meet je gewoon van de bovenkant van de rail tot aan het punt waar het gordijn moet eindigen op de grond, of elders. Maar wanneer je een roede gebruikt met ringen meet je van de onderkant van de ring tot het punt waar het gordijn moet eindigen, hangt het gordijn met lussen aan de roede dan meet je vanaf de bovenkant van de roede en dat geldt ook wanneer je gordijn aan inslagringen aan de roede hangt. Twijfel je hoe je moet meten dan kun je altijd even om advies vragen in de winkel of zelf even zoeken op internet. Meet altijd minstens twee keer om er zeker van te zijn dat je geen fouten hebt gemaakt.

Extra tips bij het uitkiezen van Leen Bakker gordijnen

  • Neem voordat je een definitieve keuze maakt een aantal kleurstalen mee naar huis om te kijken hoe het er uitziet. Pas dan weet je echt of het past bij de andere kleuren en je interieur.
  • Houd bij het kiezen van de stof van je gordijnen rekening met eventuele huisdieren. Een kat die met zijn nagels in je vitrage hangt richt namelijk flink wat schade aan, en dat zou zonde zijn.
  • Houd rekening met de ruimtelijkheid. Een drukke print maakt een ruimte optisch kleiner dan lichte effen gordijnen.
  • Folders en internet zijn perfect om vast inspiratie op te doen, maar om een miskoop te voorkomen is het toch aan te raden jouw gordijnen in de winkel uit te zoeken.